[ X ]
[ X ]
Important9 Decembrie 2018 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii noiembrie

TRIBUNA continuă seria de clasamente convenţionale care se referă la cei mai activi actori politici. De data aceasta ne vom referi la cei mai activi actori politici ai lunii noiembrie.

1). Preşedintele Igor Dodon

Pe primul loc în clasament este Preşedintele Igor Dodon cu 45 de evenimente şi acţiuni publice. Este cel mai bun rezultat lunar înregistrat de şeful statului până acum şi, totodată, un record pentru politica din RM.

2). Premierul Pavel Filip

Tradiţional deja, pe locul doi este Premierul Pavel Filip cu 34 de evenimente şi acţiuni publice. Chiar dacă decalajul în raport cu şeful statului e mare, acesta e totuşi un rezultat bun, deoarece e vorba de o medie de peste un eveniment pe zi.

3). Platforma Demnitate şi Adevăr

Pe locul trei este Platforma Demnitate şi Adevăr cu 15 evenimente şi acţiuni publice. Chiar dacă diferenţa în raport cu primele două locuri e mare, totuşi, PDA e primul între partide la capitolul activism în luna noiembrie.

4). Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu diferenţa de doar un eveniment urmează Partidul Socialiştilor din Republica Moldova – 14 evenimente şi acţiuni publice. PSRM a scăzut uşor din turaţii în această lună, lucru care se explică şi prin încheierea campaniei de desemnare a candidaţilor pentru circumscripţiile uninominale, dar şi prin încheierea ciclului de proteste în raioane.

5). Partidul Acţiune şi Solidaritate

Încheie top-5 Partidul Acţiune şi Solidaritate cu 11 evenimente şi acţiuni publice. O bună parte din aceste evenimente au fost organizate în comun cu PDA, cele două formaţiuni intenţionând să formeze un bloc comun în următoarele alegeri parlamentare.

6). Partidul Democrat din Moldova

Fideli tradiţiei pe care singuri au instituit-o, democraţii organizează rar evenimente, dar în schimb acestea sunt de impact. Aşa a fost şi în noiembrie, iar numărul evenimentelor şi acţiunilor publice cu participarea reprezentanţilor  acestui partid a fost 10.

7). Speakerul Andrian Candu

În ultima lună de mandat deplin a actualului Parlament, Speakerul Andrian Candu a avut 9 evenimente şi acţiuni publice. Totodată, el s-a manifestat din plin în cadrul şedinţelor plenare de la finalul lunii.

8). Partidul Şor

Partidul Şor a avut şi în noiembrie aceeaşi strategie ca şi anterior – evenimente mai puţine (7), în schimb o apreciabilă prezenţă în mass-media, care a întregit tabloul prezenţei respectivei formaţiuni în viaţa publică a ţării.

9). Partidul Liberal

Liberalii au avut în noiembrie 6 evenimente şi acţiuni publice. Adică, PL a menţinut cam acelaşi tempou de activism ca şi în lunile precedente.

10). Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe ultima treaptă a clasamentului se situează Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 5 evenimente şi acţiuni publice. Comparativ cu lunile precedente, PLDM a fost mai puţin activ, dar, totuşi, prezenţa sa în viaţa publică şi politică a ţării s-a simţit.

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...