[ X ]
Breaking news5 Noiembrie 2018 17:25

PAS, Platforma DA, PLDM și PL - la discuții! Declarații după prima întrevedere

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Liberal (PL) s-au întâlnit, astăzi, la prima rundă de discuții privind viitoarele alegeri parlamentare.

După cum informează TRIBUNA, secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, a declarat că, orice inițiativă de a consolida forțele antioligarhice este binevenită.

„Avem tot interesul pentru a salva țara, să ne unim forțele. Ceea ce am convenit noi – poate într-un fel, să avem candidați comuni pe circumscripții. Nu am ajuns la un numitor comun, urmează să mai discutăm. Este prima discuție de acest gen. Interesul național ne obligă să venim cu o altă abordare, asta înseamnă coagularea tuturor forțelor democratice în lupta cu actualul regim. Doar împreună vom putea ține piept. În competiție vor intra cei mai puternici, indiferent de partid”, a precizat Moțpan.

Președinta PAS, Maia Sandu, a menționat că ei au reiterat poziția că vor sprijini în această campanie electorală doar oameni care au făcut dovada integrității.

„Respectiv, toți cei care vor să coordoneze cu noi unirea candidaților comuni în campanie electorală trebuie să treacă prin filtrul integrității,  filtrul Parlamentului curat. Al doilea criteriu estre meritocrația. Noi vrem să venim la cetățeni cu candidați care au dovada integrității și candidați care s-au dovedit a fi cei mai buni în cadrul competițiilor, conform criteriilor discutate anterior. Doar așa putem câștiga aceste alegeri, cu oameni credibili. Așteptăm ce o să propună colegii”, a punctat Sandu.

Președintele PLDM, Tudor Deliu, s-a arătat onorat că discuțiile au avut loc la sediul lor. „Am putut convinge colegii că e necesar de a coordona activitățile pentru viitoarele parlamentare. Astăzi a fost o primă discuție la nivel de ceea ce ne propunem. Cred că discuțiile vor prelungi și până la urmă vom găsi o soluție pentru a nu dispersa electoratul de dreapta.  PLDM e gata pentru orice filtru să-l treacă, deoarece de mult s-a salubrizat”, a spus Deliu.

La rândul său, președintele PL, Mihai Ghimpu, a afirmat că ideea PL – de a coordona participarea pe circumscripții, a fost susținută. „Rămâne să stabilim criteriile. E un bun început și trebuie să lucrăm mai departe. La prima discuție a fost acceptată propunerea noastră. Toți conștientizăm că trebuie să nu permitem să avem o putere pro-rusă, o putere pe care o avem astăzi. Rămâne să stabilim criteriile”, a adăugat Ghimpu.

Andriana Cheptine

 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...