[ X ]
Breaking news20 Octombrie 2018 11:20

Mai multe evenimente vor avea loc duminică, în Chișinău. Poliția se va afla la datorie!

În contextul mai multor evenimente, ce vor avea loc la 21 octombrie curent, în centrul capitalei,  Poliția se va afla la datorie pentru a asigura, prioritar, siguranța participanților, precum și desfășurarea pașnică a evenimentelor.

După cum informează TRBUNA, potrivit unui comunicat de presă, pentru ca participanții la evenimente să fie în siguranță, Poliția recomandă cetăţenilor care intenţionează să participe la manifestările publice să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

„Fiecare participant la manifestații să dea dovadă de responsabilitate și să se abțină de la oricare acțiuni nelegitime, care ar putea pune în pericol viața sau sănătatea celor din jur;  Să respecte cerințelor legitime, atât ale organizatorilor evenimentelor, cât și ale forțelor de ordine; Să manifeste atenție și prudență, precum și să nu dea curs îndemnurilor provocatorilor, pentru a nu deveni complice la faptele ilegale, iar orice suspiciune, încălcare sau observarea unor situații de destabilizare a ordinii publice, să o sesizeze celui mai apropiat polițist; Categoric nu se permite deținerea/utilizarea armelor, obiectelor explozive sau alte obiecte/substanțe interzise la întruniri în timpul manifestațiilor; Dacă observați că cineva are un comportament provocator, de încălcare a ordinii publice, consumă alcool sau alte substanțe ilegale, adresați-vă oricărui  polițist din apropiere; Participanții sunt rugați să manifeste respect în trafic în calitate de conducători auto sau pietoni și să se abțină de la conflicte sau agresivitate, chiar dacă apar anumite neînțelegeri, sugerăm să se adreseze la angajații poliției; Părinții sunt rugați să aibă grijă de copii și să nu admită implicarea acestora în acțiuni ilegale”, se spune .

Totodată, Poliția a menționat că, pentru desfășurarea pașnică, la evenimente se vor afla mai multe echipe ale serviciului „DIALOG”  care vor  interveni, acordând ajutor cetățenilor la necesitate, dialogând cu aceștia, oferind asistență și vor intervine în cazuri de tensionare a situației, pentru siguranța tuturor participanților, precum și vor oferi apă și ajutorul necesar.

„În atenția cetățenilor: Manifestați  respect și înțelegere, deoarece angajații poliției vor dirija traficul rutier, ajutând participanții la trafic să ajungă la destinație; Pentru participanții la evenimente, locurile de parcare vor fi asigurate în perimetrul străzilor: E. Doga, M. Cebotari, Tricolorului, Mitropolitul Dosoftei, A. Lăpușneanu, S. Lazo, P. Movilă, T. Ciorbă, M. Viteazu, Sfatul Țării, M. Eminescu, V. Micle, V. Alecsandri, Tighina, Bulgară și str. 31 august 1989. Evitați deplasarea cu automobilele la 21 octombrie pe segmentul bd. Ștefan cel Mare, cuprins între sensul giratoriu de la strada Ion Creangă și sensul giratoriu de la bulevardul Constantin Negruzzi; În perimetrul străzilor București, Columna și Alexandru cel Bun, inclusiv, și pe străzile care intersectează bd. Ștefan cel Mare se va circula cu dificultate; În timpul evenimentelor, transportul public electric va fi redirecționat de pe bd. Ștefan cel Mare pe str. București și, temporar, va fi sistată circulația transportului public electric pe str. B. Bodoni și pe Pușkin; În perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, circulația transportului va fi sistată, iar pe perioade scurte de timp va fi sistată circulația troleibuzelor pe bd. Grigore Vieru”, se mai spune în comunicat.

La 21 octombrie curent, între orele 12:00-14:00, va avea loc un marș automobilistic cu ocazia centenarului unirii de la 1918.

„Astfel,  circulația va fi temporar restricționată pe traseul care începe la rondul de la strada Ion Creangă și continuă pe străzile Alba Iulia- șos. Balcani – str. Calea Iașilor – Mitr. Dosoftei – Mihai Viteazu – Petricani – Calea Orheiului – T. Vladimirescu-B. Voevod – A. Russo – M. cel Bârtin – Milescu Spătaru – Str. V. lui Voda –  Ismail – Pan Halippa – șos. Hîncești – Miorița – Grenoble – bd. Cuza Vodă – bd. Decebal-Albișoara – str. M. Viteazu – str. Columna – Condac-sens giratoriu. Siguranța cetățenilor este o prioritate în activitatea Poliției, astfel, îndeamnăm toți participanții la evenimente, în caz de urgență, să apeleze numărul 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat polițist, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...