[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Octombrie 2018 13:19

Parlamentul a ratificat Înțelegerea cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul RM şi Guvernul Japoniei

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Înțelegerea, întocmită prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

După cum informează TRIBUNA, documentul stabilește mecanismul de distribuire a bunurilor livrate de către partea niponă în procesul de implementare a Acordului de grant. Potrivit autorilor, scopul modificărilor este de a deschide un cont la banca convenită între autorităţile vizate a celor două Guverne pentru depozitarea în moneda naţională a Republicii Moldova a veniturilor din vânzările de produse. Veniturile depozitate pe acest cont vor putea fi folosite pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova.

Totodată, pentru utilizarea acestor fonduri autorităţile desemnate ale ambelor părţi vor coordona detaliile necesare, cu ulterioară elaborare a raporturilor periodice cu privire la utilizarea fondurilor de către partea moldovenească.

Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost semnat la Chișinău, la 7 martie 2017. Scopul acestuia este procurarea tehnicii şi echipamentului agricol pentru agricultura conservativă şi are un buget de 500 de milioane de yeni (circa 4,8 milioane de dolari SUA). Grantul este oferit de către partea niponă în cadrul Programului de dezvoltare socială şi economică, un instrument al Asistenţei Oficiale de Dezvoltare (ODA) al Japoniei.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de 71 de deputați din cei prezenți la ședință.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...