[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Octombrie 2018 16:00

Când vor crește salariile angajaților din domeniul medicinei? Ministra Radu: „Un prim pas a fost făcut…”

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu, a informat că ministerul întreprinde toate cele necesare pentru a ridica salariile angajaților medicali.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, Silvia Radu spune că ministerul se află în studiu de caz.

„Problema salariilor este foarte acută și acest lucru nu este un secret. Avem vecina noastră Români, care a majorat salariile lucrătorilor medicali pentru că a avut aceiași situația ca la noi – plecări masive din sistem. Majorarea salariilor a ținut medicii acasă și consider că acest exemplu trebuie să-l preluăm și noi. Acum suntem în studiu de caz. Chiar dacă nu ne putem permite o majorare ca în România, cel puțin un salariu decent nu doar medicilor, dar și tuturor lucrătorilor medicali. Ne propunem să găsim toate posibilitățile să soluționăm această problemă, un prim pas a fost făcut și anume Reforma medicinei primare. Am discutat și la CNAM cum am putea să influențăm salarizarea medicilor. Anumite surse sunt în acest sens doar să trebuie valrizate și legalizate”, a spus Silvia Radu.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...