[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news9 Octombrie 2018 12:15

Vlad Plahotniuc a vorbit despre „soarta” proiectului privind introducerea „integrării europene” în Constituție

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii, a comunicat mai multe detalii cu privire la inițiativa de modificare a Constituției privind introducerea sintagmei de „integrare europeană”, informează TRIBUNA.

„Pentru votarea acestei legi nu există voturi suficiente, așa cum știți. Noi credem că, introducerea conceputului de „integrare europeană” nu trebuie negociată politic și nu trebuie să fie parte a jocurilor politice. Noi am decis, împreună cu colegii, că în ședințele din săptămâna aceasta o să supunem votului acest proiect de lege, astfel încât fiecare deputat să demonstreze dacă este cu adevărat pro-european. Scopul este de a face și mai clară direcția strategică de dezvoltare a Republicii Moldova”, a precizat Plahotniuc.

De menționat că, anterior, grupul parlamentar al Partidului Liberal şi cel al Partidului Liberal Democrat au declarat că vor vota pentru introducerea în Constituție a sintagmei de „integrare europeană”, dacă va fi aprobată, și înlocuirea definiției limbii de stat din limba moldovenească în limba română.

Mihaela Conovali 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...