[ X ]
[ X ]
Important7 Octombrie 2018 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna septembrie

TRIBUNA continuă publicarea clasamentelor convenţionale lunare care se referă la cei mai activi actori politici. Mai jos vedeţi cât de activi au fost actorii politici din RM în luna septembrie.

1). Preşedintele Igor Dodon    

În total, şeful statului a avut în luna septembrie 37 de evenimente şi ieşiri publice. Şeful statului a reuşit să depăşească şi în septembrie media de un eveniment pe zi, acest indicator devenind deja tradiţional în cazul său.

2). Premierul Pavel Filip

La mică distanţă după şeful statului, urmează Premierul Pavel Filip care a avut în luna septembrie 35 de evenimente şi ieşiri publice. Premierul este al doilea politician din RM care reuşeşte să depăşească media de un eveniment pe zi, însă, spre deosebire de Preşedinte, acest lucru nu-i reuşeşte în fiecare lună.

3). Partidul Socialiştilor

În noul sezon politic, PSRM s-a activizat simţitor, depăşind indicatorul similar înregistrat în luna precedentă. În septembrie, socialiştii au avut 17 evenimente şi ieşiri publice.

4). Partidul Democrat

Dacă în lunile anterioare PDM figura în „coada” clasamentului nostru convenţional, în septembrie democraţii s-au plasat pe locul patru cu 13 evenimente şi ieşiri publice. Este cea mai bună poziţie a PDM din ultimele luni.

5). Partidul Liberal-Democrat

Liberal-democraţii continuă să surprindă şi în această lună, menţinând un tempou de activism destul de ridicat. Astfel, ei au avut 12 evenimente şi ieşiri publice.

6). Speakerul Andrian Candu 

Cu 11 evenimente şi ieşiri publice, pe următoarea poziţie a clasamentului nostru convenţional se situează Speakerul Andrian Candu. Este evident că, odată cu startul unei noi sesiuni parlamentare, va spori şi prezenţa Speakerului în viaţa publică şi politică a ţării. De aceea, rezultatul din această lună poate fi considerat un început deloc rău pentru el.

7). Platforma DA

Comparativ cu lunile precedente, PDA s-a manifestat mai pasiv, având 10 evenimente şi ieşiri publice. Dar, nu este exclus că, după un mic răgaz, PDA va reveni în forţă. Cel puţin, aşa s-a întâmplat şi anterior în situaţii similare.

8). Partidul Acţiune şi Solidaritate

O situaţie similară este şi în cazul PAS, care, cu mici excepţii, a avut aceleaşi evenimente ca şi PDA. În total, PAS a avut în septembrie 8 evenimente şi ieşiri publice.

9). Partidul Şor

Pe poziţia a noua a clasamentului nostru se situează Partidul Şor cu 5 evenimente şi ieşiri publice în septembrie. Această formaţiune a fost activă îndeosebi în teritoriu, dar la elaborarea acestui clasament se iau în calcul evenimentele şi acţiunile de nivel central, ceea ce explică scăderea relativă în top a acestui partid.

10). Partidul Liberal

Încheie clasamentul Partidul Liberal cu 3 evenimente şi ieşiri publice în septembrie. În linii mari, liberalii au avut acelaşi activism ca şi în lunile anterioare.

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...