[ X ]
[ X ]
Important2 Octombrie 2018 13:48

AGEPI a participat la Târgul Internațional al Invențiilor din Turcia

În perioada 27-29 septembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat la cea de-a treia ediție a Târgului Internațional al Invențiilor ISIF’18, care s-a desfășurat la Istanbul, Turcia.

După cum informează TRIBUNA, evenimentul a fost organizat de către Institutul de brevete din Turcia, sub patronajul Oficiului Turc de Proprietate Intelectuală și a Federației Internaționale a Asociațiilor de Inventatori (IFIA).

Târgul a avut drept scop promovarea inovațiilor, interconectarea inventatorilor cu investitorii, crearea unor noi posibilități de finanțare pentru dezvoltarea produselor inovative, precum și consolidarea rețelelor de afaceri.

La expoziție au participat reprezentanți din aproximativ 30 de țări, care au prezentat aproximativ 400 de invenții și tehnologii noi. Un juriu format din experți internaționali a apreciat invențiile participanților, iar cele mai bune exponate au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz, precum și cu premii speciale.

AGEPI a participat la Târgul Internațional al Invențiilor ISIF’18 cu un stand expozițional, la care au fost prezentate materiale informative cu referire la sistemul național de proprietate intelectuală, depunerea online a cererilor de proprietate intelectuală și promovarea Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, care va avea loc în noiembrie 2019. Totodată, la standul AGEPI au fost expuse 4 invenții ale inventatorilor din Republica Moldova.

Tradițional, AGEPI a acordat 3 medalii și un premiu special pentru lucrările prezentate de inventatori din Indonezia, Maroc, Georgia și respectiv Germania.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...