[ X ]
[ X ]
Breaking news1 Octombrie 2018 13:15

Noi modificări la conducerea PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și-a convocat duminică, 30 septembrie, Consiliul Politic Național, în cadrul căruia a fost aprobată noua garnitură de vicepreședinți ai partidului.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, conform deciziilor adoptate, aceste funcții vor fi îndeplinite de Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc, Ion Terguță, Viorel Cibotaru, Alexandru Bujoreanu și Nadejda Stâncă.

Totodată, în funcția de secretar general al PLDM a fost reales Alexandru Fetescu.

„De asemenea, au fost a fost aleasă o nouă componență a Biroului Permanent Central, care va fi format din 15 membri, precum și stabilite sarcinile pentru perioada imediat următoare. Astfel, membrii Consiliului Național al PLDM s-au arătat convinși că este necesară readucerea intelectualității în partid, reînființarea organizațiilor de tineret în cadrul structurilor teritoriale ale PLDM, precum și reanimarea activității organizațiilor teritoriale de femei din PLDM. La final, Consiliului Național al PLDM a emis o declarație, în care constată că Republica Moldova se află în pragului celei mai mari catastrofe politice, care poate rezulta cu dispariția statului în forma sa actuală. Uzurparea puterii și intenția criminală a PDM și PSRM de a o păstra cu orice preț va impune schimbări periculoase pentru securitatea statului și a cetățenilor, se arată în declarație. Membrii Consiliului Național al PLDM reiterează că binomul PDM – PSRM a reușit izolarea Republicii Moldova, abandonând definitiv cursul de integrare europeană, dar și atenționează asupra faptului că scopul principal al acestui binom este federalizarea Republicii Moldova cu instituirea unui protectorat străin. Pornind de la cele constatate, Consiliul Politic Național al PLDM este convins că viitorul Republicii Moldova depinde de capacitatea partidelor de opoziție de a se uni și opune acestui regim antieuropean și antidemocratic”, se spune în comunicat.

În context, Consiliul Național Politic al PLDM a făcut un apel la Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, membre ale familiei popularilor europeni, „să dea dovadă de deschidere pentru a depăși neîncrederea reciprocă, luând în considerație timpul limitat pentru o soluție salvatoare pentru Republica Moldova”.

„În acest context, Consiliul Politic Național cere conducerii partidului să depună eforturi pentru a identifica o soluție corectă și reciproc avantajoasă în vederea creării unui bloc electoral comun între partidele membre ale PPE”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...