[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 August 2018 15:51

Mișcarea Acțiunea 2012: „Nu înțelegem de ce Guvernul Republicii Moldova se împotrivește propriilor cetățeni”

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova nu vrea să permită Marșului Centenar să treacă frontiera de la Prut/Ungheni pe jos. Despre aceasta a anunțat, într-un comunicat de presă, Mișcarea Acțiunea 2012.

După cum informează TRIBUNA, Mișcarea Acțiunea 2012 menționează că, deși autoritățile României și-au dat acordul, grănicerii Republicii Moldova refuză unioniștii.

„Am mers pe jos 1200 de km ca să ducem Flacăra Unirii de la Alba Iulia la Chișinău. Nu înțelegem de ce Guvernul Republicii Moldova se împotrivește propriilor cetățeni, având în vedere că sute de cetățeni din stânga Prutului au participat la Marșul Centenarului. Nu se poate ca în anul 2018 Prutul să mai despartă frate de frate”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

De menționat că, unioniștii din România și Republica Moldova, care merg pe jos, în Marșul Centenarului, au planificată trecerea Prutului pentru duminică, ora 19:00. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău (1 septembrie).

Andriana Cheptine  

Marsul Centenarului, ultima etapa

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...