[ X ]
[ X ]
Breaking news10 August 2018 15:00

Unul dintre cele mai influente partide din RM în trecut a decis să-şi relanseze activitatea. Vezi detalii!

Partidul Socialist din Moldova (PSM) anunță că va participa la următoarele alegeri parlamentare. Declarația a fost făcută de copreședintele partidului, Vladimir Doroșco, solicitat de reporterul www.curentul.md. Acesta admite că formațiunea ar putea să se implice în alegeri în mod independent, informează TRIBUNA.

„La Congres s-a decis că partidul se va implica în alegeri. Deocamdată nu am purtat tratative cu alte formațiuni, dar suntem deschiși colaborării cu partidele care împărtășesc aceleași valori. Este vorba de Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru. Dar, totodată suntem pregătiți să participăm și independent. O decizie finală în acest sens se va lua în luna septembrie, când reprezentanții partidelor vor reveni din concedii”, a declarat Vladimir Doroșco.

În afară de aceasta, liderul PSM spune că în timpul apropiat se va recurge la elaborarea listei de candidați. Chiar dacă nu vor reuși să acopere întreaga țară pe circumscripții, Doroșco dă garanții că se vor găsi câțiva candidați și pe acest sistem.

Amintim că, Partidul Socialist din Moldova (PSM) a fost înfiinţat la 14 martie 1992, reunind mai mulţi foşti membri ai Partidului Comunist a cărui activitate a fost interzisă în august 1991. La începutul anului 1996, de la Partidul Socialist din Moldova s-au desprins două grupuri de persoane: unul, condus de Eduard Smirnov, de Veronica Abramciuc şi de Valentin Krîlov şi care, în iunie 1997, a pus bazele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM); altul, condus de Aurel Cepoi, care a fondat Acţiunea Socialistă, partid ce l-a susţinut la alegerile prezidenţiale pe Petru Lucinschi.

Dima Garcaliuc

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...