[ X ]
Exclusiv10 August 2018 09:00

(ACUM UN AN) Vlad Filat s-a adresat la CEDO 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 august 2017.

Încă 30 de zile de arest pentru Iurie Bolboceanu 

Magistraţii Judecătoriei Chişinău au decis că fostul deputat Iurie Bolboceanu, învinuit de spionaj și trădare de patrie, va mai sta încă 30 de zile în arest preventiv.

Prelungirea arestului la domiciliu a lui Dorin Chirtoacă 

Magistraţii oficiului Buiucani al Judecătoriei Chişinău au admis demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă cu încă 30 de zile.

Bilanţul „ODIP – Unirea”

În cadrul unei conferinţe de presă, Asociația Obștescă  „ODIP – Unirea” a făcut bilanţul desfășurării „Caravanei Unirii”. Concluzia principală a fost că numărul unioniștilor din Republica Moldova este în creștere.

Vlad Filat s-a adresat la CEDO 

Ex-Premierul Vlad Filat a depus cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), pe motiv că i-au fost încălcate mai multe drepturi fundamentale în cadrul examinării dosarului său.

Rechemarea lui Oleg Tatarciuc

Guvernul a aprobat rechemarea la Chișinău a lui Oleg Tatarciuc, reprezentant plenipotențiar al RM în Biroul pentru combaterea criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI.

Prima şedinţă de judecată în dosarul lui Chiril Lucinschi 

A avut loc prima şedinţă de judecată în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi. După şedinţă, acesta a declarat că procurorii nu au probe, iar arestul său la domiciliu era nemotivat.

Prim-ministrul – la Congresul CCI 

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la cel de-al IV-lea Congres al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), alături de cei 175 de delegaţi ai CCI, invitaţi ai instituţiilor de profil din ţară şi de peste hotare.

Întrevederea lui Gheorghe Bălan cu Farit Muhametşin

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin în cadrul căreia au fost abordate unele chestiuni actuale de pe agenda procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, în particular, privind evoluţia situaţiei din Zona de Securitate, activitatea Comisiei Unificate de Control, promovarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol, perspectivele desfăşurării unei noi întâlniri în formatul „5+2”.

Sursa: Almanahul politic – 2017 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...