[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Iulie 2018 17:01

Lider de partid: Reflectând asupra situației social-politice la care s-a ajuns, devine tot mai clară situația – suntem în plină campanie electorală

Liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic, susține că, reflectând asupra situației social-politice la care s-a ajuns și în urma invalidării alegerilor locale, dar și asupra ultimilor declarații ale guvernării privind realizarea mai multor proiecte sociale, devine tot mai clară situația – suntem în plină campanie electorală, ea deși nu a fost declarată.

După cum informează TRIBUNA, într-un material publicat pe site-ul formațiunii, Alexandru Oleinic susține că unii încearcă să câștige încrederea „măriei sale alegătorul” prin intermediul protestelor, alții –  prin organizarea diverselor manifestații culturale, iar guvernarea promovează mai multe proiecte sociale ca Prima casă, majorări de salarii pentru cadrele didactice și pentru angajații administrației publice locale, construcția Arenei Chișinău și altele.

„Va aprecia sau nu societatea moldovenească eforturile depuse de guvernare  în vederea recîștigării încrederea populației în sinceritatea guvernării, asta  va depinde în mare parte de calitatea candidaților în viitoarele alegeri parlamentare – mai bine zis, dacă vor reuși să-şi identifice candidații dintre oamenii care plac poporului. Rămâne să vedem.

În plus, pronunțarea Rezoluției Parlamentului European care caracterizează situația creată în urma invalidării alegerilor locale drept o situație de criza politică și drept un act de subminare a alegerilor directe. corecte și transparente a cam dat peste cap planurile bine puse la punct ale guvernării. Toate eforturile depuse în vederea creării imaginii unei guvernări corecte și imparțiale, au fost spulberate prin calificările dure din partea donatorilor si partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova . Cert este că lecţia trebuie învățată – dacă un stat, care pretindem că  suntem  unul democratic mai întâi de toate, suntem obligați să respectăm principiul separației puterilor în stat, să contribuim la formarea unei imagini ireproșabile atât a instituției cât și a angajaților. Să nu uităm, că buna  reputație a instituțiilor statului este asigurată de nivelul de încredere a cetățenilor în aceste instituții; de calitatea serviciilor pe care le acordă și de responsabilitatea lor în realizarea politicilor asumate. Toate acestea țin de voința și responsabilitatea guvernării în realizarea reformelor din domeniul administrației publice centrale, din domeniul justiției, mass-media,  drepturile omului și în refacerea economiei naționale”, a punctat el.

De asemenea, Oleinic menționează că, de performanțe au nevoie cetățenii Republicii Moldova, care, de la independența statului Republica Moldova, trăiesc doar cu speranța în mai bine. „Atât guvernarea, cât și partidele extraparlamentare trebuie să conștientizăm că cetățenii noștri nu vor tolera la nesfârșit eșecurile partidelor aflate la guvernare. Cetățenii își doresc să spună cu fermitate că în Republica Moldova există stat care are grijă de ei, există justiție care-i apără, că ei au un loc de muncă și un salariu care să le acopere necesitățile. O asemenea  Moldovă trebuie să și-o dorească și politicienii”, a mai spus Oleinic.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...