[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Iunie 2018 12:51

Andrei Năstase a lansat un apel către presa națională și internațională

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, liderul Paltformei Demnitate și Adevăr, a lansat un „APEL către presa liberă națională și internațională”.

Vă prezentăm textul integral:

„Guvernarea oligarhică din Republica Moldova a depășit orice limită, declarând un adevărat război propriului popor!

După jafuri și crime economice, după sărăcirea și alungarea din țară a circa un milion de oameni, regimul a confiscat până și voința alegătorilor, uzurpând definitiv puterea!

Nevalidarea mandatului de primar general este un prim pas spre fraudarea totală a alegerilor parlamentare din toamnă, ceea ce este de neconceput!

Nu putem permite ca o justiție captivă, înrealitate un instrument al oligarhului mafiot Plahotniuc să decidă abuziv și arbitrar în locul oamenilor.

Din aceste considerente opoziția antioligarhică a decis organizarea unui protest de amploare în data de 24 iunie 2018, ora 14.00, în plin centrul Chișinăului, pentru a se opune dezmățului, pentru a cere imperios validarea mandatului de primar general al capitalei!

În această ordine de idei, invităm mass media națională și internațională pentru a mediatiza și mai ales monitoriza acest eveniment de o importanță crucială.

Tinand cont de faptul că pe parcursul anilor 2015-2018 şi mai ales în ultima perioadă au existat tentative de provocare a protestatarilor prin intermediul unor elemente infiltrate în mulțime sau a unor indivizi din grupările paramilitare ale lui Plahotniuc, solicităm presei libere și independente să delege propriii colaboratori pentru a monitoriza și reflecta în mod imparțial, de la fața locului, modul de desfășurare a manifrestaţiei noastre publice, pașnice, democratice.

Cu cât mai multă presă va fi printre noi, cu atât mai mică probabilitatea ca regimul să provoace manifestanții!

Chisinau, 23 iunie 2018”, se spune în textul declarației.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...