[ X ]
[ X ]
Important17 Iunie 2018 14:00

Omul Săptămânii - Bogdan-Ionel Rodeanu, copreședintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

În această săptămână, a avut loc şedinţa Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. La finalul şedinţei, a fost semnată o declarație comună, iar reprezentantul părţii române, Bogdan-Ionel Rodeanu a transmis cu această ocazie mai multe mesaje importante.

Potrivit lui, declarația nu înseamnă doar obiective concrete, dar și o asumare în ceea ce privește proiectarea unor inițiative legislative. „Vizează lucrul în comun al membrilor Comisiei pentru a dezvolta, monitoriza și armoniza legislația, dar și peste toate acestea însemnă și o constatare firească a ceea ce înseamnă diplomația parlamentară comună. Suntem o comisie comună, formată din reprezentanții ambelor parlamente. Totodată, ne constituim și încercăm să facem tot posibilul pentru a fi o platformă excelentă de dialog parlamentar prin care să contribuim la dinamizarea și susținerea eforturilor pe care le facem împreună și pe care le face România, în ceea ce privește parcursul firesc și susținut european al RM. Reiterez disponibilitatea statului român, într-o coordonare strânsă, în vederea concretizării proiectelor comune cu beneficii directe pentru cetățenii RM și pentru cetățenii României, indiferent de limbă, etnie, confesiune religioasă, etc. Avem un program foarte încărcat”, a precizat copreședintele.

Potrivit lui, declarația conține mai multe obiective, printre care „sprijinirea demersurilor privind urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură, în ceea ce privește interconectarea RM  la piața energetică europeană, dezvoltarea cooperării în domeniul construcției și modernizării infrastructurii de transport, identificarea soluțiilor durabile pentru sporirea eficienței în ceea ce privește tranzitul la frontieră”. „Dialogul și diplomația parlamentară, bineînțeles că, este o prevedere principală în cadrul declarației”, a mai spus el.

La Chişinău, Bogdan-Ionel Rodeanu a reiterat faptul că România va continua să sprijine Republica Moldova pe drumul european și să dinamizeze relațiile de diplomație parlamentară prin diverse instrumente legislative.

TRIBUNA precizează: Bogdan-Ionel Rodeanu s-a născut la data de 18 iulie 1980, în Galați. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, în cadrul Universității „Dunărea de Jos”, din Galați, fiind specializat în Management, ulterior a făcut și masterat în Strategii şi politici manageriale. A lucrat în domeniul privat o perioadă, în dezvoltare, în management de proiect şi în telecomunicaţii, iar din 2013 – director la Direcția Cămine, Cantine și Proiecte Studențești la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În 2016 a candidat independent la alegerile pentru Consiliul Local Municipal Galați, obținând 2,61%.

În prezent, este deputat ales în circumscripția electorală Galați, mandatul fiindu-i validat în decembrie 2016. Este membru al Partidului „Uniunea Salvați România” (USR).

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...