[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Mai 2018 16:00

Veaceslav Untila deschide parantezele despre personalul CCRM şi cum e finanţată instituţia

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Veaceslav Untila, Preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), a fost întrebat: Unele instituţii de stat invocă probleme legate de personal. La CCRM care e situaţia la acest capitol?

„Personalul Curții de Conturi constituie 160 de unități. Problema majoră cu care ne-am confruntat pe parcursul anului ce a trecut a fost fluctuația personalului cu atribuții de audit, care a crescut până la 17,3 la sută. Această creștere a fost cauzată preponderent de nivelul de salarizare irelevant în raport cu gradul de complexitate al activității de audit public extern. Totodată, se atestă sporirea esențială în cadrul Curții a ponderii personalului cu vechimea în muncă între 1 și 2 ani, ceea ce generează riscul de pierdere a memoriei instituționale”, a declarat el.

Întrebat care e situaţia la capitolul finanţării CCRM, Veaceslav Untilă a răspuns: „În anul 2017, pentru finanțarea instituției noastre au fost alocate circa 32 mil. lei, fiind executate 31,8 mil. lei, sau 98,8 la sută. Potrivit datelor Raportului privind executarea bugetului din contul cheltuielilor de bază în perioada de gestiune a anului de raportare, cele mai semnificative au fost cheltuielile de personal – circa 69%, dat fiind faptul că personalul reprezintă cea mai importantă resursă a instituției”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...