[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Mai 2018 13:00

Programul „Prima Casă - 2” – un nou proiect lansat de PDM

Programul „Prima Casă – 2” este destinat exclusiv funcţionarilor publici. Acesta a obţinut suportul politic al Partidului Democrat din Moldova şi va fi iniţiat în perioada următoare de către Guvern. Decizia a fost luată în şedinţa săptămânală a PDM, de astăzi.

După cum informează TRIBUNA, potrivit PDM, acest program vine să ofere un sprijin şi motivaţie tinerilor specialişti din sfera administraţiei publice.

„Ne dorim ca programul acesta să facă posibil ca un număr cât mai mare de tineri să găsească o soluţie pentru a procura un apartament, dar şi să-i stimuleze să se angajeze în sectorul public”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Vitalie Gamurari a punctat că, prin acest program, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului de către funcţionari, urmând ca ei să plătească doar cealaltă jumătate a creditului, plus dobânzile. „Prin acest program, autorităţile intenţionează să stimuleze, în primul rând,   funcţionarii, pentru ca ei să rămână să lucreze la stat, în al doilea rând – alte persoane noi, pentru ca ele să se angajeze în sistemul public”, a mai spus democratul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...