[ X ]
Important9 Mai 2018 08:00

TOP-10 acţiuni/iniţiative cu care au uimit până acum candidaţii la Primăria capitalei

Campania electorală pentru Primăria capitalei este în toi, iar candidaţii reuşesc să uimească alegătorii cu unele dintre acţiunile şi iniţiativele cu care vin. TRIBUNA a elaborat un clasament convenţional la temă, pe care-l propunem atenţiei dvs.

1). Conceptul oraşului smart, propus de Ion Ceban

Ion Ceban, candidatul PSRM la Primăria capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă, a prezentat un concept amplu de transformare a Chişinăului într-un oraş smart (deştept) cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Este pentru prima dată când un aspirant la Primăria Chişinăului vine cu un astfel de concept.

2). Ideea lui Andrei Năstase ca Primăria să devină co-proprietar al noilor afaceri

Andrei Năstase, liderul PDA, candidat la Primăria capitalei susţinut de PDA, PAS şi PLDM, a venit cu ideea ca Primăria să susţină lansarea noilor afaceri, iar pentru contribuţia sa să devină co-proprietar cu o cotă de circa 15% a acestora. E o idee atractivă, care i-ar putea aduce voturi suplimentare lui Andrei Năstase.

3). Campania publicitară a Reghinei Apostolova

Campania publicitară a candidatului Partidului Şor la Primăria capitalei, Reghina Apostolova este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. La concret, ea şi liderul formaţiunii, Ilan Şor invocă exemplul lucrurilor bune făcute până acum la Orhei, sugerând că exact aşa vor face şi în Chişinău. E ceva inedit, care ar putea prinde la un segment anume de electorat.

4). Covorul din flori al Silviei Radu

Criticat de unii, lăudat de alţii, imensul covor din flori vii amenajat la indicaţia Silviei Radu în faţa catedralei, totuşi, a atras atenţia opiniei publice. A fost o acţiune, care, cu siguranţă, a făcut-o pe Silvia Radiu şi mai cunoscută în Chişinău.

5). Propunerea lui Valeriu Munteanu privind trecerea Aeroportului în proprietate municipală

O altă idee lansată de un candidat la Primărie, care a atras atenţia opiniei publice, a fost cea a lui Valeriu Munteanu, reprezentantul PL, care a propus trecerea Aeroportului Internaţional Chişinău în proprietate municipală. Pe cât de eficientă a fost această idee din punct de vedere electoral se va putea de judecat în baza rezultatelor alegerilor.

6). Ideea lui Vasile Costiuc privind programul unic de administrare a Chişinăului

Candidatul Partidului „Democrația Acasă” la funcţia de primar al Capitalei, Vasile Costiuc a invitat la negocieri toţi pretendenţii pro-europeni la fotoliul de edil al capitalei pentru a discuta despre un program unic de administrare a Chişinăului.

7). Turneul în străinătate a lui Ion Ceban (Minsk, Moscova, Budapesta)

Ion Ceban, candidatul PSRM la Primăria capitalei, a impresionat prin turneul în străinătate – vizitele la Minsk, Moscova şi Budapesta. Astfel, el a arătat ce „surse de inspiraţie” are pentru buna administrare a capitalei RM.

8). Turneul lui Andrei Năstase în România

La fel a procedat şi Andrei Năstase, care a avut un turneu în România. El a vizitat mai multe oraşe administrate cu succes, menţionând că e gata să preia buna experienţă a acestora.

9). Auditul extern propus de Maxim Brăila

Candidatul PPRM la Primăria capitalei, Maxim Brăila, a declarat că prima dispoziţie semnată în calitate de primar va fi ordinul privind auditul extern al structurilor Primăriei municipiului. E o ideea interesantă, care ar putea prinde la anumit segment de electorat.

10). Planul Reghinei Apostolova privind grădiniţele

În cadrul unui briefing, candidatul din partea Partidului „Șor” pentru postul de primar general al municipiului Chișinău, Reghina Apostolova, a promis că, până la 1 decembrie 2018, va soluționa cardinal problema alimentației din grădinițele capitalei. Dat fiind faptul că aceasta e o temă sensibilă, nu e exclus că va avea priză la electorat.

Notă: Republicat din data de 29 aprilie 2018.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...