[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv5 Februarie 2018 16:00

Elena Panuş despre cât de important pentru PN este referendumul de la Bălți privind votul de încredere Primarului Renato Usatîi

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepreședinta „Partidului Nostru” (PN), Elena Panuș a fost întrebată: Pe cât de important pentru PN este referendumul de la Bălți privind votul de încredere Primarului Renato Usatîi?

„Într-un stat democratic referendumul este un instrument de exprimare a voinţei cetăţeanului. În Elveţia prin referendum pot fi răsturnate hotărâri ale parlamentului, poate fi contestată o lege. Primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi a venit cu iniţiativa referendumului, deoarece bălţenii i-au acordat încrederea la alegerile locale şi ei sunt în drept să decidă dacă îl susţin sau nu în continuare. Dacă guvernarea pretinde a fi democratică, de ce s-ar opune unui exerciţiu de democraţie veritabilă cum este referendumul? Vedem, însă, că declaraţiile puterii centrale sunt un fals. De fapt sunt utilizate toate instituţiile statului pentru a distruge orice intenţie de implicare a cetăţeanului în luarea deciziilor”, a declarat ea.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...