[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv2 Februarie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Şedinţă comună a Parlamentului şi Guvernului

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 2 februarie 2017.

Şedinţă comună a Parlamentului şi Guvernului

O nouă ședință comună a Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova a avut loc. În cadrul acesteia au fost făcute totalurile anului 2016,  dar, în același timp, au fost fixate noi obiective pentru anul 2017.

Briefing-ul Alinei Rusu

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu a susținut un briefing, în care s-a referit la Ziua Internațională a Alegerilor, marcată în acea zi în întreaga lume.

O nouă funcţie pentru Ruslan Codreanu

Fracțiunea Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-a desemnat conducătorul. Acesta a devenit vicepreședintele PPEM, Ruslan Codreanu.

Un nou membru al fracţiunii PL în CMC

Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a ales cu un nou membru – Ion Popovschi. El a acceptat mandatul de consilier municipal, după ce Igor Talmazan a depus cerere de demisie.

Priorităţile socialiştilor din CMC

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-a anunțat prioritățile pentru anul 2017, în cadrul unei conferinţe de presă. Şeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a declarat că prioritatea numărul unu va fi ca referendumul pentru demiterea Primarului General, Dorin Chirtoacă să fie dus până la capăt.

Ordin „rar” acordat de Preşedintele RM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat unor personalități din R. Moldova, Ordinul „Bogdan Întemeietorul”  – distincție deținută până atunci doar de scriitorul Ion Druță și de Mitropolitul Vladimir. Ordinul „Bogdan Întemeietorul” a fost acordat pentru contribuție pe plan internațional și pentru activitate prodigioasă. În cadrul ceremoniei, şeful statului a propus ca data de 2 februarie să fie sărbătoare oficială – „Ziua Statalității Țării Moldovei”.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Serghei Katârin

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse, Serghei Katârin. Oficialii au discutat despre importanţa dinamizării relaţiilor comercial-economice şi impulsionarea dialogului dintre agenţii economici din cele două ţări.

O nouă şedinţă în dosarul lui Renato Usatâi

A avut loc o nouă ședință de judecată în cazul liderului Partidul Nostru (PN), Renato Usatâi, la Judecătoria Centru din Capitală. Examinarea cauzei a fost amânată din cauză că apărarea nu a prezentat toate documentele, iar procurorul le-a cerut pentru a le analiza.

Igor Dodon – le vechiul sediu al Preşedinţiei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers să inspecteze clădirea Președinției, devastată în aprilie 2009. El a declarat că este șocat de starea în care a ajuns acest edificiu.

Şedinţă online la Primăria din Bălți

La Primăria din Bălți tradiționala ședință de planificare cu reprezentanții serviciilor comunale din oraș a avut loc într-un format mai puțin obișnuit – conferință online. Aceasta pentru că Primarul Renato Usatâi nu putea fi la acea etapă în ţară, dat fiind dosarul deschis pe numele său şi pe care el l-a calificat drept politic.

Întrevederea lui Pavel Filip cu conducerea FIA

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu conducerea Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova (FIA): noul preşedinte al Consiliului de directori FIA, Alexander Koss şi fostul conducător al Asociaţiei, Ridha Tekaia. În cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie proiectele Asociaţiei Investitorilor Străini pentru anul 2017.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...