[ X ]
[ X ]
Important26 Ianuarie 2018 16:00

Mesaj îngrijorător al unui deputat român despre situaţia din R. Moldova: Rusia va face tot ce este nevoie...

Deputatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) din Parlamentul de la București, Eugen Tomac, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre declarația adoptată de cei 424 de deputați din Duma de Stat din Federația Rusă, prin care care condamnă adoptarea legii anti-propagandă de către autoritățile de la Chișinău.

„Propaganda rusă nu dispare, ci se transformă. Federaţia Rusă confirmă, prin reacţia Dumei de Stat, folosirea emisiunilor de limbă rusă ca instrument de propagandă a Kremlinului în R. Moldova. Culmea, deputaţii ruşi s-au arătat indignați că legea adoptată de Parlamentul de la Chișinău va limita, de luna viitoare, retransmiterea unor programe ruse, ca măsură de luptă cu propaganda. Mai mult, aceştia au cerut conducerii de la Moscova să găsească alte căi şi metode pentru ca produsele de propagandă ruse să ajungă în continuare în casele basarabenilor, semn că Rusia va face tot ce este nevoie pentru a-și menține cel mai important instrument de manipulare peste Prut. Între timp, la București, liniște!”, a menționat el.

Amintim că, la 10 ianuarie curent, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului, unde se conțin măsuri de protejare a spațiului informațional, precum și de combatere a propagandei ruse.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...