[ X ]
Exclusiv23 Ianuarie 2018 07:00

Ex-vicepremier: Următorii doi-trei ani sunt decisivi pentru a rebalansa viața politică a RM

Probabil că anii următori, 2-3 ani, sunt decisivi pentru a rebalansa într-un fel viața politică a RM. Declaraţia a fost făcută de ex-vicepremierul Victor Stepaniuc, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

„Din păcate, noi ne aflăm pe extreme. Este necesar ca să se găsească la nivelul forțelor politice și intelectuale un anumit consens pe o durată de 10-15 ani vizavi de cum construim statul RM, prioritățile modernizării. Consensul trebuie să fie și unul politic și geopolitic, cu participarea larga a societății civile. Noi în genere ne ocupăm prea mult cu geopolitica, mesajul politicienilor în mare parte este construit pe geopolitică, dar mesajul de fapt al guvernanților trebuie să fie unul centrist, adică centrat pe interesele vitale ale cetățenilor”, a declarat el.

Potrivit lui, „noi nici la nivel ideologic, economic, nici la nivel geopolitic nu suntem pregătiți să facem un joc mare, un joc regional sau unul pe plan european”.

„În acest sens, RM desigur că trebuie să se ocupe insistent, tehnologic, planificat cu modernizarea  social-economică internă, deoarece, dacă nu va avea loc această modernizare, țara va fi depopulată și atunci în următorii pot să apară  crize  acute, problemele și mai mari, catastrofale. O necesitate stringentă – rebalansarea politică și căutarea unui consens național”, a mai spus Victor Stepaniuc.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...