[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Decembrie 2017 15:58

Marşul Unirii, la Chișinău: 2018 este o ocazie unică, istorică

Astăzi, 2 decembrie, Alianța pentru Centenar a organizat la Chișinău un marș, cu ocazia Zilei Naționale a României. Marșul Unirii a început la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și a continuat pe strada Bănulescu Bodoni până la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde au avut loc ședințele Sfatului Țării.

Ulterior, unioniștii s-au îndreptat spre Parlament și s-au oprit în scuarul Europei din Parcul Central.

Președintele Asociației Obșteşti „UNIREA – ODIP””, Vlad Bilețchi, a comunicat despre obiectivul unirii stabilit pentru 2018.

„Obiectivul nostru este să fim auziți, să fim respectați, reprezentați. Toată suflarea românească, în 2018, trebuie să aibă ca obiectiv o majoritate unionistă. Să aducem adevărul istoric și unionismul în sufletele oamenilor. Cu toții suntem unioniști, cu toții trebuie să dăm ce avem mai bun pentru anul 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Ar fi mare păcat să ratăm această ocazie unică, o ocazie istorică. E timpul să punem punct concurenței prostești între unioniști, nu avem ce împărți, avem doar ce să ne unească. Orice suflare românească, indiferent de partid sau asociație, are menirea să fie alături de mișcarea unionistă”, a vorbit Bilețchi.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a vorbit despre coagularea forțelor unioniste.

„Până în 2018 și România, și Republica Moldova trebuie să muncim. De acum încolo, toți unioniștii sunt împreună în Alianța pentru Centenar, să facem Unirea, să facem în 2018 – anul Unirii. Astăzi și Chișinăul a ieșit în stradă pentru a spune „La mulți ani, România”, o Românie întreagă, care să se unească cu Republica Moldova. Ați arătat că și Republica Moldova vrea unire, doar unirea este soluția”, a menționat Simion.

La sfârșitul marșului, Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leaşcenco, a îndemnat oamenii să meargă la sediul Tinerii Moldovei pentru a lua cărți și a împărți la oameni.

Precizăm că, Ziua Națională a României este marcată la 1 decembrie.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...