[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news30 Noiembrie 2017 14:45

Alianța pentru Centenar a expus motivele pentru care oamenii ar trebui să participe la Marșul Unirii

Alianța pentru Centenar anunță mobilizarea generală pentru principala manifestație de la Chișinău dedicată Zilei Naționale a României.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă,  la 2 decembrie 2017, ora 14.00, din fața monumentului marelui domnitor Ștefan Cel Mare și Sfânt, va porni Marșul Unirii.

„Un eveniment care vine să reamintească despre faptul că, la 99 de ani după Marea Unire din 1918, Basarabia, care a fost prima dintre provinciile românești ce și-a anunțat unirea, rămâne azi nedreptățită și izolată de patria mamă România. Marșul Unirii va aduna sub cele trei culori ale tricolorului românesc pe toți cei care consideră dezideratul unirii ca fiind unica soluție viabilă și unicul proiect de țară ce poate schimba soarta întregului neam românesc”, se spune în comunicat.

Totodată, organizatorii au anunțat și motivele pentru care oamenii ar trebui să participe la acest marș.

„De ce să vii la Marșul Unirii:  pentru a reaminti că mișcarea unionistă este cea mai mare, dinamică și tânără mișcare socială la ora actuală în Republica Moldova;  pentru a da un semnal clasei politice că unirea este unica șansă reală pentru integrarea Republicii Moldova în familia țărilor europene și scoaterea populației din sărăcia impusă de generațiile de politicieni de la Chișinău; pentru a arăta că unioniștii, indiferent de simpatiile și adeziunea politică, rămân fideli cauzei  unirii Basarabiei cu România și pentru că – unirea face puterea!”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...