[ X ]
Important6 Noiembrie 2017 15:00

Detalii despre noul viceprimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu!

Consilierul municipal, Ruslan Codreanu a fost numit viceprimar al  mun. Chișinău. În context, vă propunem să cunoașteți mai multe detalii despre noul viceprimar.

După cum informează TRIBUNA, Ruslan Codreanu s-a născut la data de 15 octombrie 1980.

Ruslan Codreanu este licențiat în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca(1998-2002) şi deține un master executiv în managementul administrației la Hertie School of Governance din Berlin, Germania (2013-2014).

Totodată, Ruslan Codreanu a activat în calitate de Șef Direcție integrare europeană la Ministerul Economiei. Ulterior, șef Direcție Generală coordonarea politicilor, asistenței externe și reforma administrației publice în cadrul Cancelariei de Stat, iar din 2015 este consilier municipal din partea PPEM în Consiliul Municipal Chișinău. Este liderul organizaţiei municipale Chişinău a PPEM şi vicepreședinte PPEM.

Pe o rețea de socializare, Codreanu menționează că, a activat timp de 11 ani în serviciul public. „Pe parcursul carierei am contribuit la elaborarea blocului economic pentru Planul Individual de Acțiuni RM-NATO și Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Am coordonat procesul de revizuire și raportare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, reprezentând Republica Moldova cu rapoarte la conferințele internaționale din SUA și Columbia. Împreună cu experții naționali și internaționali, am elaborat Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2020”, Programele de Dezvoltare Strategică a autorităților publice centrale, Programul de Modernizare a Serviciilor Publice, cadrul normativ pentru implementarea legii privind transparența procesului decizional, precum și am pus bazele Consiliului Național pentru Participare. În anul 2015 am demisionat din funcția de Șef al Direcției Generale coordonarea politicilor, asistenței externe și reforma administrației publice centrale, deoarece am înțeles că doar cu o clasă politică nouă, profesionistă și integră o să reușim să implementăm reformele atât de necesare Republicii Moldova”, a scris Codreanu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...