[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv30 Octombrie 2017 06:00

Cum se explică noile elemente în comportamentul PD

Într-o analiză politică, portalul TRIBUNA se referă la noua strategie politică a Partidului Democrat, care iese în evidenţă tot mai mult în ultimul timp.

„Esenţa acestei noi strategii e cât se poate de clară – identificarea celor mai sensibile teme pentru societate şi oferirea de soluţii pentru acestea. Astfel, de la lupta politică cu oponenţii (pe care nu a abandonat-o în totalitate, ci doar a lăsat-o pe planul secund – mai jos mă voi referi mai în detaliu la acest aspect), PD a făcut o turnură radicală şi încearcă să se orienteze acum strict pe necesităţile cetăţenilor. În prim plan au fost scoase astfel de teme sensibile ca: lichidarea şcolilor, abuzurile poliţiei, în special a inspectorilor de patrulare, indiferenţa factorilor de decizie guvernamentali şi lipsa conexiunii directe a acestora cu cetăţenii etc.”, notează sursa.

În analiză se menţionează că, „probabil, aceste teme cu adevărat sensibile au fost identificate în cadrul anumitor exerciţii sociologice”. „Nu e exclus nici că, de asemenea, în cadrul unor exerciţii sociologice, a fost testată şi reacţia oamenilor la diferite soluţii pentru aceste probleme. PD e un partid care este extrem de atent la aspectele de ordin sociologic şi nu o dată a demonstrat că acestea ocupă un loc aparte în politica formaţiunii”, se mai spune în material.

Notă: Varianta integrală a analizei politice poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...