[ X ]
[ X ]
Important18 Septembrie 2017 11:00

Cum a fost weekend-ul politic. Iată cu ce s-au ocupat politicienii din Moldova!

Weekend-ul a fost destul de activ din punct de vedere politic, o dovadă fiind şi sinteza de mai jos.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Gurbangulî Berdîmuhamedov

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov. Partea moldovenească, la întrevedere, a fost reprezentată de preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi şi bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

PSRM a organizat Zilele de informare a populației

Pe 16 și 17 septembrie, Partidul Socialiștilor a organizat tradiționalele Zile de informare a populației. Toți membrii de partid au participat la discuţii cu cetăţenii la diverse teme de actualitate.
17 septembrie

Proteste împotriva sistemului electoral mixt

Un nou protest a avut loc în fața Parlamentului Republicii Moldova împotriva sistemului electoral mixt. La protest au fost prezenți cetățeni din mai multe localități ale țării, printre care membrii şi simpatizanții Consiliului Marii Adunări Naționale, Platformei „Demnitate și Adevăr”, Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, dar şi reprezentanți ai societății civile. Şi moldovenii din Paris au fost alături de protestatarii de la Chişinău, manifestând împotriva guvernării de la Chişinău. Diaspora a cerut retragerea proiectului votului mixt.

Discuţia lui Igor Dodon cu Valentina Matvienko

Igor Dodon, președintele RM, a avut, în Turkmenistan, o întrevedere cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko. În cadrul dialogului, șeful statului și-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că dialogul politic, început la nivelul şefilor de state, ia amploare și înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederilor cu preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se realizează în deplină măsură.

Premierul şi Speakerul – la  „Bodyguard-2017”

Premierul Pavel Filip a participat la deschiderea Campionatului Mondial „Bodyguard-2017”. Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj de salut echipelor gărzilor de corp din 18 țări, care participau la Campionatul organizat în premieră în RM. La eveniment a participat şi Speakerul Andrian Candu.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...