[ X ]
[ X ]
Important28 August 2017 10:00

Weekend politic activ. Vezi cine şi cu ce s-a ocupat!

Weekend-ul a fost destul de activ din punct de vedere politic. În sinteza de mai jos vedeţi evenimentele la care au participat politicienii.

Prim-ministrul – la şedinţa solemnă a SPPS

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la şedinţa solemnă organizată de Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS), cu ocazia celei de-a 26-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. În discursul său, Premierul le-a mulţumit ofiţerilor SPPS pentru profesionalism şi dedicaţie.

Pavel Filip – la Gala Premiului Naţional 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. De Premiu s-au învrednicit zece personalităţi din RM.

Noul şef al Uniunii Consiliilor Raionale

Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova şi-a ales un nou şef – democratul Veaceslav Burlac, preşedintele Consiliului Raional Criuleni. El a fost ales cu votul unanim al celor prezenţi.

Distincţii de la Preşedinte

Cu ocazia aniversării a 26-a a Zilei Independenţei Republicii Moldova, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a oferit distincţii de stat unor oameni din mai multe domenii.

Premieră la Parlament

Cu ocazia Zilei Independenței, Speakerul Andrian Candu a acordat, în premieră, distincțiile Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii organizate de Legislativ. Andrian Candu a acordat distincții ca: „Medalia Democrației”, „Diplome de onoare”, dar și „Diploma Parlamentului Republicii Moldova”.

Protestul pensionarilor

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor din R. Moldova, veterani de război, cetățeni au organizat o acțiune de protest față de situația din țară. Cu mesajul „Statul capturat nu mai are nevoie de pensionari!”, „Vrem dreptul la viață decentă”, „Plaho-Don ne-ați furat Independența!”, cu drapele ale R. Moldova, Uniunii Europene, mai mulți pensionari s-au adunat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Lor li s-a alăturat şi liderul PDA, Andrei Năstase.

Depuneri de flori cu participarea oficialilor

Depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și la Complexul memorial „Eternitate”, au avut loc cu prilejul celei de-a 26-a aniversari a Independentei Republicii Moldova. Primii au depus flori conducerea de vârf a țării: Președintele RM, Igor Dodon, Premierul Pavel Filip și Președintele Parlamentului, Andrian Candu. Ulterior, ei au fost urmați de miniștri, deputații, consilieri prezidențiali, ambasadori acreditați în RM, reprezentanți ai Primăriei.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...