[ X ]
[ X ]
Exclusiv7 Iulie 2017 06:30

Sergiu Sârbu: Protestele nu vor putea influenţa decizia Parlamentului privind sistemul electoral

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sârbu consideră că protestul pe care Platforma DA vrea să-l organizeze în ziua în care se va vota în lectura a doua proiectul de lege privind votul mixt, „categoric, nu are cum să influențeze decizia Parlamentului”.

Contactat de TRIBUNA, Sergiu Sârbu a declarat că, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova „susțin această schimbare”.

„Categoric nu are cum să influențeze această decizie, deoarece majoritatea cetățenilor Republicii Moldova doresc această schimbare și oamenii au ieșit în stradă în mai multe regiuni ale țării pentru a susține modificarea”, a subliniat el.

Totodată, deputatul a menţionat că „este dreptul la libera exprimare al populației, însă noi trebuie să respectăm decizia majorității cetățenilor”.

„Noi îi respectăm pe cei câțiva zeci sau sute de oameni care sunt împotrivă, însă stimăm în primul rând dorința a sutelor de mii de cetățeni care doresc această schimbare. Este dreptul opoziției de a protesta pașnic, dar noi trebuie să respectăm decizia majorității cetățenilor, de aceea, evident, că nu avem cum să ignorăm această majoritate. Cu toții am văzut că ei nu pot strânge mai mult de câteva sute de oameni, din simplul motiv că oamenii susțin această modificare. Cum pot ei să protesteze împotriva faptului ca cetățeanul simplu își va putea alege direct deputatul? Cum pot să protesteze împotriva unui drept, care noi dorim să-l dăm cetățeanului?”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...