[ X ]
Important27 Iunie 2017 16:00

(VIDEO) Detalii despre noul proiect în care e implicat Mark Tkaciuk. „A venit timpul să alungăm...”

„Fabrica Gândurilor”, fondată pe baza Bibliotecii civilizațiilor în numele lui Mark Block, Școlii superioare în studii antroapologetice și editurii științifice Stratum Plus, va avea ca element principal de a dezvolta și promova paginile necunoscute din istoria Moldovei. Despre aceasta a anunțat doctorul în istorie, Mark Tkaciuk, în cadrul lecției publice „Fără busolă. Unde se află Moldova?”.

Tkaciuk a menționat că este de părerea că toate moștenirile noastre trebuie să devină o resursă „în acel capital al societății noastre, cunoscute, contradictorie, ambivalentă a brandului Moldova, pentru ca țara să se uite și spre Vest și spre Est și cu ură, și cu dragoste totodată”.

„Pentru ca să se termine odată cu nebunia de a împărți acele busolei și de a deveni fani ai Vestului sau Estului. Țara noastră se va afla totdeauna între Vest și Est, și, bazându-ne pe aceste linii, noi suntem elementul cu care se poate mândri civilizația și Vestică și Estică”, a spus Mark Tkaciuk.

El a menționat că, din păcate, pe un program de guvernare în acest sens nu se poate conta. În această ordine de idei, el a menționat că, în baza departamentelor științifico-culturale, este creată o programă specială. În crearea acestui think thank a fost implicată și Biblioteca civilizațiilor, colectivul jurnalului Stratum Plus și Școala de studii superioare antroapologetice.

„Am creat un think thank care interacționează permanent sub denumirea de „Capitalul social și istoria publică” și programul de modificare a codului nostru cultural, de imagine, pentru a transforma această investiție istorică în brand-ul nostru, indiferent de guvernarea de afară, la ce se gândește ea și indiferent de luptele dramatice duse între guvernare și așa-numita opoziție”, a declarat Tkaciuk.

De asemenea, istoricul a remarcat că colectivul think thank-ului crede că „a venit timpul să alungăm demonii geopolitici din busola noastră”.

„Noi vom încerca să facem așa ca trecutul acestui pământ să fie mai prevăzut și la întrebarea „Unde se află Moldova?”, să putem răspunde ferm „Cum adică unde? Pe calea viitorului!”, a punctat Mark Tkaciuk.

În cadrul proiectului au fost anunțate petrecerea mai multor lecții publice la Biblioteca civilizațiilor în numele lui Mark Block, care vor avea loc în fiecare sfârșit de săptămână.

Cristina Pendea/ sursa: omg.md

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...