[ X ]
Important17 Mai 2017 06:30

Avertismentul sumbru al lui Mark Tkaciuk pentru politicieni: Urmează confiscarea, ruinarea și rușinea

Ex-consilierul lui Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk, ex-deputat, ex-membru al PCRM, consideră că banii trebuie să fie câștigați în afara politicii, în caz contrar aceștia duc la ruinare și rușine. Despre acest lucru Mark Tkaciuk a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru kp.md.

„…Banii, de asemenea, este mai bine să se facă în afara politicii. În politică banii se pot fura numai. Să-i câștigi în acest domeniu este imposibil. Așa-numitul „salariu politic” se termină, mai devreme sau mai târziu, cu confiscarea, ruinarea și rușinea. Excepții aproape nu se întâmplă niciodată. Conform unui motiv banal – puterea are proprietatea de a se schimba. Și fiecărui nou guvern îi place să petreacă un audit meticulos a tuturor bunurilor dobândite de către predecesorii săi”, spune Mark Tkaciuk.

Ex-deputatul mai spune că pentru el politica niciodată nu a fost o joacă.

„Aproximativ înțeleg de ce… Orice politică înseamnă schimbarea atitudinii societății. La capitolul căutării unor noi tehnologii, asamblarea unor idei complicate – da, am fost, poate, prea excentric și direct decât suntem obișnuiți. Idei au fost de așa natură încât acestea necesitau o abordare mai specială. Să fii „roșu” în secolul XXI, și în același timp să contribui la cele trei victorii parlamentare și să menții ratingul partidului în opoziție – toate acestea presupun alte standarde de comportament și de gândire. Și prin aceste calități s-au diferențiat foarte mulți colegi ai mei. Din această cauză nu sunt în joc. Nici atunci, nici acum!” a precizat el.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple ca să revină în politică, Mark Tkaciuk a răspuns: „Mă gândesc. Uneori. Dar răspunsul la această întrebare nu-l cunosc”.

Ex-consilierul prezidențial mai spune că, pe durata carierei sale politice singurul lucru, pe care probabil l-a obținut a fost o oarecare autoritate.

„Singurul lucru pe care l-am putut dobândi de-a lungul timpului a fost o anumită autoritate. În primul rând, în ochii președintelui, și apoi, în perioada de opoziție, în ochii colegilor mei. Autoritatea nu este un mod de a economisi pentru o zi ploioasă. De ce ai nevoie de această autoritate, dacă faci ceea cu ce nu ești de acord? Dacă problema pusă drept scop trece peste principiile tale? În 2006, am refuzat să conducă campania electorală pentru bașcanul Găgăuziei. În 2007, am refuzat orice asistență în campania pentru alegerea „mănușii roșii”. Ei bine, lista poate continua, inclusiv încercarea de a forma un tandem, în primăvara anului 2013 cu Partidul Democrat. Deci, nimic nu regret. Am făcut tot ce am putut. În acest caz, am vorbit deschis, doar ceea ce îmi place, și am luptat pentru asta. Atunci, când mi-am dat seama că nu mai pot face nimic, am lăsat mandatul de deputat”, a spus Tkaciuk.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...