[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Mai 2017 06:00

O fracţiune din Parlamentul RM ar putea dispărea!

O fracţiune din Parlamentul Republicii Moldova ar putea dispărea în scurt timp. Este vorba despre fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

După cum relatează TRIBUNA, fracţiunea PLDM, care, la momentul constituirii sale număra 23 de deputaţi, acum are doar cinci deputaţi, adică numărul minim care-i permite să se considere fracţiune. La moment, din această fracţiune fac parte deputaţii: Vadim Pistrinciuc, Grigore Cobzac, Tudor Deliu, Iurie Ţap şi Maria Ciobanu.

În scurt timp, în Parlament ar urma să vină şi deputatul Nicolae Olaru, care a candidat la precedentele alegeri parlamentare pe lista PLDM. Dacă acesta va alege să fie membru al fracţiunii PLDM, şansele de supravieţuire ale acesteia vor creşte, dar, dacă va urma exemplul altor colegi de-ai săi, care în ultimul timp au abandonat fracţiunea PLDM imediat ce le-a fost validat mandatul, atunci riscul dispariţiei acestei fracţiuni va fi unul real.

De notat, că Nicolae Olaru este pe locul 35 în lista de candidaţi ai PLDM. Astfel, din cei 34 de deputaţi pe care i-a avut PLDM din 2014 până în prezent, doar cinci au rămas în fracţiune, 17 îşi continuă activitatea ca parte a altor fracţiuni şi grupuri parlamentare, unul a fost lipsit de mandat (Vlad Filat), iar 11 au renunţat pe parcurs la mandatele de deputat din diverse motive.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...