[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news12 Aprilie 2017 11:40

Avocatul Poporului: Legea cu privire la drepturile omului se face, dar se face necalitativ

Aproximativ 90 % din populația Republicii Moldova  consideră că drepturile și libertățile omului nu sunt respectate – conform datelor Raportului privind respectarea drepturilor omului în Republica Moldova în anul 2016, ce a fost astăzi prezentat, în cadrul unei conferințe de presă.

După cum comunică TRIBUNA, în cadrul prezentării raportului a fost subliniat faptul că,  „situația este foarte complicată, chiar alarmantă în unele domenii. Sunt cazuri în care oamenii nu au primit sumele necesare de bani după munca și efortul depus,  avem probleme în  instanțe salariale. Recunoaștem că R. Moldova a fost condamnată nu doar o dată, că nu sunt executate instanțele de judecată. Practic 90% din populația din Republica Moldova consideră că drepturile  și libertățile omului nu sunt respectate întocmai”.

„Trebuie să examinăm acest raport inclusiv la ședința Parlamentului pentru ca să fie adoptată  și o hotărâre  a Parlamentului cu sarcini concrete”, a declarat unul dintre participanții la prezentare.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, a subliniat faptul că, în Raportul s-a ajuns la concluzia că libertățile și drepturile omului sunt doar proclamate de către Constituția Republicii Moldova, nu și executate.

„Accentul se pune pe problemele care se întâlnesc în viața cotidiană a omului, accesul la justiție rămâne pe primul loc, urmat de dreptul la  muncă, la proprietate,  la un trai decent, protecție socială, sănătate, apa potabilă, sanitație, probleme economice, etc. Ameliorarea  situației  nici în  raportul 2017 nu se va regăsi, nu s-a regăsit nici în ultimii  cinci ani, pentru că noi, cu părere de rău, nu am constatat-o. Asta demonstrează că legea cu privire la drepturile omului  se face, dar se face necalitativ, iar drepturile și libertățile,  totuși, sunt  încălcate în Republica Moldova”, a declarat Avocatul Poporului.

Anastasia Borta

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...