[ X ]
[ X ]
27 Martie 2017 10:00

Weekend plin! Uite cu ce s-au ocupat politicienii!

Şi în acest week-end, 25-26 martie 2017, mai mulţi politicieni au muncit, fapt ce rezultă din evenimentele publice, dar și din comunicatele remise.

TRIBUNA vă propune un colaj de materiale la temă:

Șeful statului – în vizită în raionul Dubăsari 

Șeful statului, Igor Dodon, a întreprins sâmbătă o vizită în raionul Dubăsari. În cadrul acesteia a avut întrevederi cu administrația raionului, cu locuitorii satelor Pîrîta și Coșnița. Igor Dodon a spus că, așa cum o face și în alte vizite prin raioanele țării, va acorda sprijinul necesar, va contribui la faptul ca încrederea cetățenilor într-un viitor mai bun să nu dispară.

Andrei Năstase – la Telenești

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a avut o întâlnire cu cetățenii din Căzănești, Telenești. Andrei Năstase a menționat că de doi ani cutreieră „în fiecare săptămână satele demult uitate de această guvernare ruptă de realitate. De-ar ști ei câți Oameni Mari sunt în satele și orașele Moldovei. Platforma DA îi găsește în continuu”.

PSRM a constituit grupul de organizare a referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă

Adunarea constitutivă a grupului pentru organizarea şi desfăşurarea unui referendum privind revocarea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut loc sâmbătă, la Chișinău.  Grupul constituit la iniţiativa Partidului Socialiştilor a întrunit 460 de persoane. Actele necesare pentru înregistrarea grupului vor fi depuse în instanţa de judecată luni, 27 martie.

Sergiu Sîrbu a avut o întâlnire cu tinerii la Parlament

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a avut sâmbătă o întrevedere cu un grup de tineri în incinta Parlamentului. Tinerii au avut ocazia să asiste la o şedință ordinară în biroul fracțiunii, unde au pus în discuție mai multe subiecte, de care suntem vizați, printre care și sistemul de vot uninominal, precum și importanța implicării a societății civile în procesul de promovare a inițiativelor legislative

Anunțul șefului statului privind vizitele la mănăstiri

Șeful statului, Igor Dodon în Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfîntului Ioan Scararul, a fost în vizită la Mănăstirea „Sfînta Cuvioasa Parascheva”, Hîncu, raionul Nisporeni. Igor Dodon a menționat că a hotărât în fiecare sâmbătă sau duminică să meargă la o mănăstire.

Andrei Năstase – la Hîncești

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a avut duminică întâlniri cu cetățenii din Hîncești și din satele raionului. Potrivit lui, oamenii au apreciat printre altele modul exemplar în care Platforma DA a organizat și gestionat protestele pașnice din ultimii 2 ani. Totodată, el a menționat că oamenii conștientizează ce înseamnă modificarea sistemului electoral în unul uninominal sau mixt.

Ministrul Mediului – participant la Maratonul Nisipului

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a participat la Maratonul Nisipului, ce s-a desfășurat la Constanța, România.

PL a marcat 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Cu ocazia marcării a 99 ani de la Unirea Basarabiei cu România, ce a fost înfăptuită în 27 martie 1918, Partidul Liberal (PL) a organizat duminică mai multe acțiuni în Chișinău și în întreaga republică. Liberalii au decis să reamintească, printr-un marș, care a fost „Drumul Unirii”.

Modificări în Statutul și Programul Partidului Liberal

Consiliul Republican al Partidului Liberal (PL) a decis, duminică, dezvoltarea unor articole din Statutul și Programul PL. Membrii au decis să prevadă expres în Statut și Program și pe înțelesul tuturor viziunile unioniste ale partidului din totdeauna, astfel în actele statutare ale formațiunii se va indica ”unitatea națională a poporului român prin Unirea Republicii Moldova cu România”.

PL a constituit Grupul de Inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru Unirea RM cu România

Partidul Liberal (PL) a constituit Grupul de Inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Grupul de Inițiativă a fost creat „în conformitate cu Manifestul Partidului Liberal, aprobat prin Hotărârea Consiliului Republican nr. 02 din 26 martie 2017, prin care se constată necesitatea stringentă de inițiere a unei ample campanii de informare și de colectare de semnături din partea cetățenilor republicii, care să culmineze cu adoptarea de către Parlament a Actului de Unire a Republicii Moldova cu România”.

ODIP a desfășurat un tricolor de 100 de metri și și-a schimbat denumirea

Asociația ODIP a desfășurat duminică un tricolor imens de 100 de metri lungime, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu ocazia a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Totodată, liderul ODIP, Vlad Bilețchi a anunțat că asociația se numește, începând cu ziua de ieri – Asociația Unirea.

Andriana Cheptine

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...