[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv21 Martie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Dumitru Diacov a fost ales într-o nouă funcţie

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 21 martie 2016.

Conferinţa fracţiunii PPEM din CMC

Fracțiunea Partidul Popular European din Moldova (PPEM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a organizat o conferinţă de presă în care a criticat dur proiectul legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, înaintat de Partidul Liberal (PL) în Parlamentul Republicii Moldova. Consilierii PPEM au declarat că este nevoie de un nou proiect de lege în acest sens.

Forumul regional parlamentar

Forumul regional parlamentar „Dialog cu cetățenii”, ediția a VI-a, a avut loc în orașul Ialoveni. În cadrul discuției, cetățenii au întrebat deputații de ce vin rar în teritoriu, dar şi despre soluţiile pentru problemele oamenilor.

Apelul PPDA

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) a lansat un apel către toate partide politice de opoziție cu viziuni democratice reformatoare și anti-oligarhice, privind înaintarea unui candidat unic la funcția de Președinte al țării. În cadrul unei conferințe de presă, PPDA a propus demararea cît mai urgentă a discuțiilor privind identificarea candidatului unic.

Delegaţia Parlamentului la Bruxelles

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova a plecat la Bruxelles pentru a participa la cea de-a cincea sesiune ordinară a Adunării Parlamentare Euronest, care a avut loc în perioada 21-23 martie 2016. Din componența delegației au făcut parte deputații Marian Lupu, șeful Delegației parlamentare la AP Euronest, Oxana Domenti, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.

Noua funcţie a lui Dumitru Diacov

Deputatul democrat Dumitru Diacov, Preşedinte de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri politice din cadrul Adunării Parlamentare Euronest.

Decizia Judecătoriei Buiucani în cazul lui Grigore Gacikevici

Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au decis că fostul preşedinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici trebuie eliberat de sub control judiciar. Astfel, demersul procurorilor privind prelungirea măsurii de arest preventiv a fost respins. Însă, la doar cîteva ore după eliberare, Grigore Gacikevici a fost arestat din nou.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova – 2016

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...