[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 Februarie 2017 06:30

Problemele pe care opoziţia din Moldova trebuie să le soluţioneze urgent

TRIBUNA a realizat un clasament convenţional al problemelor cu care se confruntă opoziţia din Moldova şi pe care ar trebui să le soluţioneze urgent.

Prima problemă ţine de accesul limitat la mijloacele de informare în masă. „Reprezentanţii opoziţiei invocă deseori această problemă, menţionând în context că circa 80% din mass-media din Moldova e controlată de putere, iar aceasta reduce serios şansele sale de a-şi promova mesajele şi soluţiile pentru problemele ţării. Mai mult ca atât, deseori opoziţia se plânge pe faptul că puterea foloseşte presa controlată pentru a-i distruge imaginea”, se spune în materialul citat.

A doua problemă ţine de accesul limitat la resurse financiare. „E o altă mare problemă, despre care vorbeşte atât opoziţia, cât şi unii analişti politici şi o parte din presă. Apropo, cele mai importante forţe de opoziţie practic nu au deloc acces nici la mijloacele financiare alocate partidelor din buget, dat fiind faptul că sunt forţe relativ noi şi nu au participat la precedentul scrutin parlamentar şi local”, se spune în clasament.

A treia problemă ţine de accesul limitat la resurse administrative. „Deşi, în mod ideal, resursele administrative nu ar trebui să joace nici un rol în politică, realitatea este diametral opusă – acestea au un rol decisiv în politica moldovenească. Iar forţele de opoziţie cu pondere, cu unele mici excepţii de nivel local, practic nu au nici un fel de acces la resursele administrative”, notează sursa.

Notă: Varianta integrală a clasamentului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...