[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Ianuarie 2017 15:35

Concurs pentru funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE! Printre pretendenți sunt persoane care au deținut funcții în stat

Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a încheiat recepționarea dosarelor pentru concursul de selectare a candidaților la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

După cum informează TRIBUNA, 12 persoane au depus dosarele la concurs.

 1. Ion Matei
 1. Mihail Cernei
 1. Alexandru Lupan
 1. Iurie Ursu
 1. Vasile Daud
 1. Ruslan Surugiu – fostul director al Centrului de Eficienţă Energetică.
 1. Sergiu Ungureanu
 1. Tudor Copaci – directorul Agenției Proprietății Publice, ex-șef al Cancelariei de Stat.
 1. Adrian Cazacu
 1. Anatolie Cainareanu
 1. Victor Parlicov – ex-director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.
 1. Dorin Dușciac – ex-viceministru al Mediului.

Potrivit Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE, Comisia urmează să verifice dosarele candidaților în termen de 5 zile și să admită numai candidații care au depus dosarele complete. Ulterior, decizia Comisiei privind candidații admiși la concurs, CV-urile candidaților și graficul interviurilor vor fi plasate pe pagina web a Parlamentului.

„Comisia se va convoca în ședință pe data de 1 februarie pentru a examina eligibilitatea candidaților. Membrii Comisiei vor evalua dosarele candidaților pentru a stabili dacă corespund cerințelor de bază. După audierea candidaților, Comisia va selecta persoana care a acumulat punctajul de evaluare cel mai înalt și o va propune Președintelui Parlamentului”, a menționat Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă.

Dosarele de concurs au fost depuse în perioada 2 – 20 ianuarie 2017. Concursul a fost anunțat pe data de 21 decembrie 2016, atunci când, prin decizia Comisiei, a fost aprobat și publicat pe site-ul Parlamentului anunțul de desfășurare a concursului și Regulamentul.

Andriana Cheptine  

Sondaj

 • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

  View Results

  Loading ... Loading ...