[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv3 Ianuarie 2017 16:00

Președintele Curții de Conturi: În 2016 am reușit să aduc instituția la un nivel calitativ nou

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Veaceslav Untilă a avut un an cu multe realizări.

Pentru TRIBUNA, el a spus că a avut multe realizări bune, în calitate de deputat, în prima sesiune parlamentară.

„Așa s-a întîmplat că în a doua sesiune eram deja în funcția de Președinte al CCRM. Sincer, la început nu înţelegeam ce se întîmplă, care este situația, dar chiar din primele zile am spus că voi munci și voi face tot posibilul pentru ca să ridic CCRM la un nivel calitativ nou. Și eu cred că deja izbutesc să fac lucrul acesta”, a declarat Veaceslav Untilă.

Președintele CCRM s-a referit și la unele reușite în acest sens. „Este un proiect de lege în Parlament, ce va fi examinat în prima sesiune din 2017, iar adoptarea acestuia ar însemna că CCRM va avea independență decizională mult mai mare. Este vorba și de unele aspecte care vor da posibilitatea auditorilor publici să se simtă mai confortabil în cadrul CCRM”, a precizat el.

Veaceslav Untilă a subliniat faptul că, CCRM e cea care stă de veghe la utilizarea banului public. „În funcție de cum o să ne mișcăm noi, aceasta se va răsfrînge și asupra utilizării banilor din bugetului de stat. Trebuie să facem tot posibilul ca banii să nu fie irosiți, ci să fie cheltuiți exact în direcțiile în care au fost planificate de Guvernul RM, atunci cînd a fost aprobat proiectul bugetului stat”, a subliniat conducătorul instituției.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...