[ X ]
[ X ]
Exclusiv3 Ianuarie 2017 06:30

Fiscul a identificat 118 persoane care practică munca „la negru” şi/sau beneficiază de salarii „în plic”

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Serghei Pușcuța, Șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, a fost întrebat cum combate IFPS una dintre cele mai mari probleme de ordin fiscal  – achitarea salariilor în plic.

„Fenomenul economiei informale într-adevăr în societate e privit ca una din gravele probleme, constituind un obstacol în crearea unui sistem cuprinzător de protecție socială. Întreprinderea măsurilor de prevenire și contracarare fenomenului muncii „la negru” și de achitare a salariilor „în plic” reprezintă o prioritate a Guvernului, în general, și a noastră, în particular. În acest sens, Serviciului Fiscal de Stat efectuează permanent activități de identificare și contractare a fenomenului muncii „la negru”, efectuând verificări ale contribuabililor prin ieșiri la fața locului și/sau prin aplicarea metodelor și surselor indirecte de estimare a obligațiilor fiscale”, a comunicat el.

Serghei Pușcuța a precizat că, pe parcursul anului 2016, a fost supuși verificărilor 452 contribuabili, fiind identificate 118 persoane care practică munca „la negru” şi/sau beneficiază de salarii „în plic”. „Vom depune eforturi în acest sens și în continuare și sperăm să reușim, dacă nu combaterea, atunci măcar diminuarea acestui fenomen”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...