[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Octombrie 2016 12:01

Valeriu Ghilețchi: „Nu pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piață”

Candidatul independent la funcția de Președinte al R. Moldova, Valeriu Ghilețchi a participat la o masă rotundă la Cahul, unde a fost discutată problema de securitate economică națională.

După cum comunică TRIBUNA, actuala problemă a patentei a fost discutată pe larg la masa rotundă, majoritatea declarîndu-se nemulțumiți de această lege, iar alții afirmînd că este o inițiativă bună.

Dacă va deveni Președinte, Valeriu Ghilețchi, spune că legea dată trebuie detaliat scrisă pentru a nu apărea întrebări și de notat exact pentru cine este anulată patenta.

„Președintelui îi revin și, în același timp, nu-i revin competențele prin soluționarea problemelor cu business-ul, dar el trebuie să fie la curent cu toate aceste reguli și să aibă drept scop să decidă legile în mod corect. Cunosc regula patentei, am discutat-o și în Parlament. Nu pledez pentru lichidarea patentei, pentru că este un instrument de piață, dar și aplicarea ei trebuie limitată și de scris clar în lege pentru a nu avea loc interpretări. Unii oameni abuzează de această lege. Problema abuzului vine și din partea Inspectoratului Fiscal, pentru că se face corupție dacă nu e scris clar cine poate beneficia de patentă. Trebuie să existe niște stimulente pentru ca întreprinzătorii de patentă să vrea să crească”, a spus Valeriu Ghilețchi.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...