[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news9 Septembrie 2016 13:18

Campania „Aderă Acum”: 86% își doresc un Președinte pro-european

86% dintre persoanele, care au discutat voluntarii Campaniei „Aderă Acum”, s-au pronunțat pentru alegerea unui președinte pro-european. Declarația a fost făcută de către Serghei Ostaf, directorul Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO), în cadrul conferinței de presă  „Integrarea europeană și beneficiile concrete și individuale ale fiecărui cetățean. Rezultatele de activitate primele 2 săptămâni”.

După cum comunică TRIBUNA, Ostaf s-a referit la rezultatele Campaniei „Aderă Acum”, care a fost lansată la 17 august curent.

„Am discutat cu peste 4 mii de oameni, o mie au semnat, iar zilnic 300-400 persoane aderă la această mișcare. Dintre cei cu care am discutat și au completat chestionare, 86% pledează pentru un președinte din rîndul candidaților pro-europeni”, a declarat Ostaf.

El a mai spus că, corturi „Aderă Acum” au fost instalate în nouă localități, printre care Cahul, Cantemir, Chișinău, Leova și Anenii Noi, iar în curînd vor fi instalate corturi și la Orhei, Ialoveni și Bălți.

„Așteptăm cereri și de la Rezina, Edineț și Glodeni, pentru că e vorba de o campanie bazată pe voluntariat și avem nevoie de voluntari în localități”, a explicat directorul CREDO.

Totodată, Ostaf a mai spus că din chestionare au fost constate cele mai mari cinci probleme existente în Republica Moldova, în viziunea cetățenilor: corupția, sărăcia, șomajul, instabilitatea politică și migrația.

Inițiatorul campaniei a menționat că un moment important a fost faptul că Premierul Pavel Filip a semnat, săptămîna trecută, petiţia privind aderarea la Uniunea Europeană în cadrul campaniei ”Aderă Acum”.

„Sperăm că petiția va fi semnată și de alți demnitari”, a precizat Ostaf.

Potrivit lui, campania se va extinde și se va desfășura pînă la finele anului 2016, deoarece, în opinia inițiatorilor campaniei, este extrem de important ca beneficiile integrării europene să fie cunoscute și conștientizate de cetățeni.

Precizăm că, Campania „Aderă Acum” a fost lansată de societatea civilă şi este destinată informării populaţiei despre beneficiile integrării europene, rezultatele obţinute în implementarea Acordului de Asociere, dar şi oportunităţile încă nevalorificate. Campania este susținută voluntar de organizații apolitice, printre care Consiliul Național al Organizațiilor Studenților din Moldova, Asociația Onoare, Demnitate și Patrie, Asociația Ucrainenilor din Moldova Împreună, Asociația „Un pas împreună”, Centrul Național al Romilor.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...