[ X ]
Breaking news13 Iunie 2019 10:30

Pavel Filip a cerut autorităților publice să asigure protecția necesară cetățenilor pe timp de caniculă

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat subdiviziunilor Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţilor publice locale să fie în conlucrare permanentă şi să asigure protecția necesară cetățenilor pe timp de caniculă, transmite TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, Pavel Filip a cerut ca în această perioadă cu temperaturi înalte o atenţie sporită să fie acordată persoanelor în etate. Astfel, bătrânilor care nu au rude sau persoane apropiate în preajmă, urmează să le fie acordat ajutorul necesar la domiciliu. În acest scop, persoanele vârstnice vor fi vizitate de asistenții sociali și reprezentanţii autorităţilor publice locale.

De asemenea, începând de astăzi, vor fi instalate corturi anticaniculă. Puncte de reabilitare vor fi amenajate în cele cinci sectoare ale capitalei, dar și în municipiile Bălți, Cahul și Comrat. Corturile anticaniculă vor lucra zilnic de la ora 11.00 până la 18.00. Acestea au drept scop protejarea populației de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.

În același timp, pentru prevenirea cazurilor de înec, prim-ministrul Pavel Filip a accentuat necesitatea responsabilizării proprietarilor de iazuri şi bazine acvatice.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...