[ X ]
Exclusiv16 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Vladimir Baldovici a fost numit Director general al APP

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 16 mai 2018.  

Discursul lui Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a ţinut un discurs la Summit-ul președinților parlamentelor statelor membre OCEMN, cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN. Totodată, Andrian Candu a fost decorat cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Flash mob al tinerilor PAS Youth

Tinerii PAS Youth au organizat un flashmob, în fața Guvernului Republicii Moldova, cu privire la problema igienei în școli.

O nouă funcţie pentru Vladimir Baldovici

Ex-ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Teritoriilor, Vladimir Baldovici, a fost numit, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, în calitate de Director general al Agenției Proprietăți Publice.

Deciziile CCEC

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a respins sesizarea Partidului Unității Naționale (PUN), prin care se cerea excluderea candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, din cursa electorală. Totodată, CECC a respins şi sesizarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), prin care se solicita excluderea candidatului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, din cursa electorală.

Conferinţa lui Andrei Munteanu 

Andrei Munteanu, pretendent la funcţia de Primar al capitalei din partea Partidului Societății Progresiste (PSP), a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a acuzat Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău și Comisia Electorală Centrală că şi-au depășit atribuțiile, neînregistrând-ul în cursa electorală.

Poziţia Partidului Şor 

Președintele Partidului Șor, Primarul de Orhei, Ilan Șor, într-o conferință comună de presă cu candidatul formațiunii la funcția de primar al Bălțiului, Pavel Verejanu, a expus poziţia formaţiunii faţă de situaţia de la Bălţi şi şansa de viitor a municipiului.

Detalii oferite de Preşedinte 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a deschis astăzi parantezele, în cadrul unei conferințe de presă, despre oportunităţile ce s-au deschis în faţa Republicii Moldova după ce a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).

Oferta lui Ion Ceban pentru oamenii de creaţie  

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat soluţiile sale pentru îmbunătăţirea situaţiei oamenilor de creaţie.

Întrevederea Zinaidei Greceanîi cu Daniel Ioniță

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar a României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Decizia CSJ în cazul Reghinei Apostolova

Candidata Partidului Şor la Primăria capitalei, Reghina Apostolova a fost exclusă definitiv din cursa electorală. Curtea Supremă de Justiţie a declarat inadmisibil recursul depus de Partidul Şor.

Discuţia lui Constantin Codreanu cu medicii 

Constantin Codreanu, candidatul PUN la Primăria capitalei, a mers la Centrul Consultativ Diagnostic Ciocana pentru a discuta cu medicii și asistenții medicali.

DoReDoS la Preşedinţie 

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii formației DoReDoS, care au reprezentat Republica Moldova la concursul internațional Eurovision-2018, ajungând în top 10 din cele 43 de țări participante.

Omagiu adus de PL

Partidul Liberal a adus un omagiu victimelor ocupației țariste în urma anexării Basarabiei la data de 16 mai 1812 în cadrul unui eveniment în fața ambasadei Federației Ruse.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...