[ X ]
Exclusiv15 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Andrian Candu la Istanbul

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 15 mai 2018.  

Discuţia lui Valeriu Ghilețchi cu reprezentanții CRSA 

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi a avut o discuție de lucru cu reprezentanții Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

Anunţul PUN 

Partidul Unității Naționale (PUN), în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre o contestație depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la examinarea fondurilor financiare ale PSRM în alegerile locale pentru funcţia de Primar al capitalei.

Pagină web lansată de ADEPT 

Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a lansat pagina web dedicată alegerilor noi ale primarului general al municipiului Chişinău din 20 mai 2018 – www.alegeri.md.

Şedinţă săptămânală a PDM 

După şedinţa sa săptămânală, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunţat despre demararea Programului „Prima Casă – 2”, destinat exclusiv funcţionarilor publici, a criticat poziţia Preşedintelui Igor Dodon, care a solicitat şi a obţinut pentru Moldova  statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică şi a chemat alegătorii din Chişinău să participe activ la alegerile Primarului capitalei din data de 20 mai 2018, dar să nu voteze candidaţii PL şi PSRM.

Conferinţa lui Andrei Năstase 

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar general al capitalei, Andrei Năstase, a anunţat că, în calitate de Primar, își propune să proiecteze și să construiască, în locul fostului gimnaziu nr.5 din Capitală, un Centru pentru tineret.

Decizia Uniunii Pensionarilor

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a susținut o conferință de presă cu tema: „Uniți vom reuși să fim cetățeni cu drepturi egale ai Chișinăului”, în cadrul căreia şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar general al capitalei, Andrei Năstase.

Soluţiile lui Ion Ceban pentru mediul de afaceri 

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat soluţiile pentru dezvoltarea mediului de afaceri din capitală.

Igor Dodon la Festivalul Familiei

Preşedintele Igor Dodon, împreună cu familia, a participat la Festivalul Familiei, organizat de Fundația Primei Doamne „Din Suflet” şi desfăşurat sub egida Preşedintelui Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale. De asemenea, în acea zi, Președintele Igor Dodon, Prim-ministrul Pavel Filip și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, au venit cu mesaje speciale cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei.

Andrian Candu la Istanbul

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a plecat la Istanbul pentru a participa la Summit-ul speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

Ministrul Economiei al României la Guvernul RM 

Evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate de Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în RM.

Întrevederea lui Pavel Filip cu producători autohtoni

Problemele mediului de afaceri și căile de soluționare ale acestora au fost discutate la întrevederea dintre Premierul Pavel Filip și reprezentanții a peste 40 de producători autohtoni mari.

Acţiunea Silviei Radu 

Terenul de joacă al copiilor de la grădiniţa numărul 47 din sectorul Râşcani al Capitalei a fost curăţat, iar topoganele, leagănele şi nisipierele – vopsite.  Lucrările au fost efectuate de către un agent economic, în cadrul campaniei „Fă ceva bun pentru Chişinău”, iniţiată de candidatul independent la Primărie, Silvia Radu. La eveniment a participat şi Silvia Radu.

Constantin Codreanu la „Floare Carpet”

Constantin Codreanu, candidatul PUN la Primăria capitalei, a avut o întâlnire electorală cu angajaţii SA „Floare Carpet”.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...