[ X ]
Exclusiv14 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Preşedintelui RM la Soci 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 mai 2018.  

Rezultatele BOP 

Au fost făcute publice rezultatele Barometrului Opiniei Publice (BOP), care au arătat că, dacă duminica viitoare s-ar fi organizat alegeri, în Parlament ar fi acces 3 partide: Partidul Socialiştilor din Republica Moldova – 26%, Partidul Acțiune și Solidaritate – 12% și Partidul Democrat din Moldova – 7%. Totodată, BOP a arătat că la Primăria capitalei, voturile s-ar fi împărţit în felul următor:  Ion Ceban – 30%, Silvia Radu – 23%, Andrei Năstase – 15% etc.

Sesizarea PSRM 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a sesizat Procuratura Generală, în legătură cu demolarea Palatului Culturii a Sindicatelor.

Şedinţă prezidată de Andrian Candu

Sloganul pentru Arena Chișinău a fost selectat de către juriul concursului, prezidat de președintele Parlamentului Andrian Candu. Învingător a fost desemnat sloganul „INSPIRĂ GENERAȚII”, propus de internautul Dumitru Rău și votat de juriu și comunitatea facebook.

Conferinţa lui Constantin Codreanu

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Constantin Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre contestațiile depuse de contracandidații politici, cât și despre sondajele efectuate înaintea alegerilor locale.

Soluţiile lui Ion Ceban pentru gospodărirea locativ-comunală

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de Primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a prezentat soluţiile sale pentru gospodărirea locativ-comunală din Chişinău şi pentru angajaţii din acest domeniu.

Calificativul lui Valeriu Munteanu

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferinţe de presă, a calificat programele electorale ale oponenților săi ca fiind lipsite de o viziune proprie clară.

Vizita Preşedintelui RM la Soci 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită la Soci, Federația Rusă. Igor Dodon a participat la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс în calitate de invitat special. În acea zi, Republica Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. În cursul summit-ului, Preşedintele a avut întrevederi cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, Președintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, dar și cu noul Prim-ministru al Republicii Armenia, Nikol Pașinyan.

O nouă campanie pentru Unire 

Alianța pentru Centenar a susținut o conferință de presă cu tema „START colectării milionului de semnături pentru Unirea cu România”.

Anunţul CEC 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că dă start confecționării matriței utilizată la tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018.

Decizia CA în cazul Reghinei Apostolova  

Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia primei instanţe privind excluderea din cursa electorală pentru Primăria capitalei a Reghinei Apostolova, candidatul Partidului Şor.

Anatolie Zagorodnîi la Bruxelles

Vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi a participat la Reuniunea Grupului de lucru pentru regulament al Adunării Parlamentare EURONEST, care a avut loc la Bruxelles.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...