[ X ]
Breaking news23 Aprilie 2019 10:00

Blocul Politic ACUM invită PSRM să discute agenda comună antioligarhică și socială

Blocul Politic ACUM invită deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), mâine – 24 aprilie, la Parlament, „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială”, informează TRIBUNA.

Într-un comunicat de presă, Blocul ACUM declară că pledează pentru evitarea alegerilor anticipate –  „opțiune preferată de către Partidul Democrat”.

„Pentru a depăși impasul creat în Parlament, suntem deschiși în continuare să discutăm separat fiecare etapă a implementării procesului de dezoligarhizare a țării, începând cu formarea organelor de lucru în Parlamentul Republicii Moldova și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional, capabil să implementeze legile adoptate. Considerăm necesar să purcedem imediat la procesul de formare a organelor de lucru ale legislativului – a comisiilor, a biroului permanent, la alegerea președintelui Parlamentului. Nu există sarcină mai importantă astăzi decât reluarea procesului legislativ în Parlamentul Republicii Moldova, singura instituție legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii și oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activității Parlamentului ne aduce mai aproape de anticipate”, se menționează în comunicatul ACUM.

În acest context, reprezentanții grupului de lucru al Blocului ACUM invită deputații fracțiunii PSRM, mâine – 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”, potrivit aceluiași comunicat.

De menționat că, de această dată, Blocul ACUM anunță că presa va fi invitată la partea protocolară de la începutul ședinței grupului de lucru.

Mihaela Conovali

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...