[ X ]
Important19 Aprilie 2019 15:00

S-a discutat sau nu la Moscova despre situația post-electorală? Răspunsul ferm al secretarului executiv al PSRM!

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, susține că este o minciună faptul că fracțiunea a plecat la Moscova, pentru a primi indicații – cum se discută în societate, despre crearea majorității parlamentare. Despre acesta socialistul a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, amintind că, PSRM încă a doua zi după validarea mandatelor de deputat a făcut o singură invitație pentru crearea majorității și a fost anume către Blocul ACUM.

După cum informează TRIBUNA, Vlad Batrîncea a menționat că ei au plecat la Moscova acum, iar invitația a fost demult făcută.

„Acum încercarea aceasta de a demonstra că pe socialiști cineva îi influențează, ei au vrut cu PD și acum doresc cu Blocul ACUM este o manipulare, minciună, speculație. Despre crearea unei alianțe cu ACUM am declarat aici, cu mult înainte de a merge la Moscova. Noi am fost în Federația Rusă, la invitația președintelui Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. Am discutat parteneriate între două fracțiuni, pentru că facem parte și din grupurile de prietenie ale celor două Parlamente. Ne-am întâlnit și cu partenerii noștri de partid: „Edinaia Rossia” și „Spravedlivaia Rossia”. Noi avem acorduri de parteneriat. Am discutat exporturile, întrebările economice, problemele migranților. Am vorbit foarte bine, le-am povestit situația politică în care este în RM, deciziile luate de partid. Vă spun cu toată sinceritatea, nici unul dintre acei oficiali prezenți nu a spus că faceți așa sau nu așa, sau nu mergeți încolo sau încoace”, a precizat socialistul.

Vlad Batrîncea a mai spus că, doar liderul fracțiunii Partidului „Spravedlivaia Rossia” din Rusia, Serghei Mironov, a spus că e de dorit să se găsească înțelepciune, fără a merge în anticipate. „El a spus că, dacă aveți posibilitate, discutați, negociați. Eu nu am participat la careva discuții care ar purta caracter imperativ, ca pe noi cineva să ne impună sau să ne dirijeze. Am avut discuții destul de calme, liniștite. La acele întrevederi avute, noi am văzut deschidere de a ajuta RM în soluționarea unor probleme”, a adăugat Batrîncea.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...