[ X ]
Important19 Aprilie 2019 11:00

Președintele Dodon: Cât timp partidele de dreapta nu sunt pregătite pentru crearea unei majorități parlamentare funcționale, nu are sens să creăm grupuri de lucru

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că tot ceea ce au propus socialiștii, ca fiind condițiile pentru negocierile privind crearea unei majorități parlamentare – nu este întâmplător. Despre aceasta șeful statului a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul de televiziune Moldova 1.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a spus că toate aceste propuneri sunt cuprinse în programul politic al PSRM.

„Ceea ce ține de neutralitate, suveranitate și politică externă echilibrată, toate acestea sunt elemente ale programului politic PSRM, pentru care cetățenii au votat. Prin urmare, Partidul Socialiștilor, în calitate de partid care a obținut cel mai bun rezultat la alegeri, a venit cu câteva propuneri pentru discuții. De ce „ACUM” este atât de categoric – este o altă întrebare. Dar a existat o decizie foarte clară a Consiliului Republican”, a spus el.

De asemenea, șeful statului a remarcat că socialiștii nu vor purta negocieri informale cu „ACUM”, împărtășindu-și viziunea în acest sens.

„Opinia mea este următoarea: atât timp cât partidele de dreapta nu sunt pregătite să înceapă negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare funcționale și a unui Guvern funcțional, și nu minoritar, nu are sens să creăm grupuri de lucru și să purtăm discuții formale sau informale”, a spus Igor Dodon.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...