[ X ]
Exclusiv19 Aprilie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Igor Dodon şi Alexandr Lukașenko la „Porumbeni”

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 19 aprilie 2018.  

Doi noi pretendenţi la şefia capitalei 

Consiliul Electoral de Circumscripție a municipiului Chișinău nr. 1 a recepționat două dosare în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral pentru funcția de Primar general al municipiului – de la candidatul Partidului Ruso-Slovean, Alexandru Mâțu şi de la candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu.

Platformă electorală de discuții

În cadrul campaniei de informare „Democrația contează!”, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a organizat o platformă electorală de discuții privind înregistrarea alegătorilor în experiența internațională și anume cea a Kârgâstanului.

Anunţul lui Sergiu Tofilat

Activistul civic Sergiu Tofilat a anunţat că nu va mai participa la alegerile locale din municipiul Chișinău, în calitate de candidat independent, deoarece nu a reuşit să adune minimul de 10 mii de semnături în susţinerea sa.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Alexandr Lukașenko

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko au avut o întrevedere după care au făcut declarații de presă. În aceeaşi zi, a avut loc Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Republica Moldova – Republica Belarus.

Discuţia Cristinei Lesnic cu Natalia-Elena Intotero

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, însoțită de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Întâlnirea lui Andrei Năstase cu studenții și cadrele didactice

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, candidat la Primăria capitalei, a avut o întâlnire cu studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Viziunea lui Ion Ceban privind infrastructura din Chişinău

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, viziunea privind infrastructura din municipiul Chişinău.

Igor Dodon şi Alexandr Lukașenko la „Porumbeni”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, împreună cu Președintele R. Belarus, Alexandr Lukașenko, au efectuat o vizită la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, unde au fost informați despre modalitatea de prelucrare chimică a semințelor de porumb, dar și au cultivat câteva rânduri de porumb.

Raportul Promo-LEX

Misiunea de Observare Promo-LEX a prezentat Raportul nr. 1 elaborat în rezultatul activității monitorizării alegerilor locale noi din 20 mai 2018.

Decizia PLR 

Partidul Liberal Reformator (PLR) a anunțat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis să sprijine candidaţii Partidului Unităţii Naţionale la primăriile din Chişinău şi Bălţi – Constantin Codreanu şi Sergiu Burlacu.

Şedinţa Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat şedinţa Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării, în cadrul căreia au fost trecute în revistă evoluțiile în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Întâlnirea Zinaidei Greceanîi cu Tatjana Ždanoka

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu ex-deputatul Parlamentului European, liderul  Uniunii Ruse din Letonia, Tatjana Ždanoka. La întâlnire a participat deputatul fracțiunii parlamentare PSRM, Bogdan Țîrdea.

Întâlnirile electorale ale lui Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu, candidatul PL la funcția de primar general al mun. Chișinău, împreună cu Dorin Chirtoacă, ex-primar, au participat la o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, din Chișinău. În aceeaşi zi, Valeriu Munteanu s-a întâlnit cu alegătorii din Colonița.

Sursa: Almanah politic 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...