[ X ]
Breaking news16 Aprilie 2019 15:30

PDM: Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, la solicitarea de a comenta ceea ce se întâmplă pe scena politică în ultimele zile, a venit cu unele precizări.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Vitalie Gamurari a scris că, la fel ca majoritatea moldovenilor, „PDM asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova”.

„Constatăm că fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Cetățenii văd că interesul lor față de funcții e atât de mare că sunt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii. Reamintim că pe primele poziții în prioritățile descrise de moldoveni se află creșterea salariilor, pensiilor, siguranța locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-și poată procura locuințe. Toate aceste acțiuni au fost pe agenda de priorități a guvernării PDM și vor fi în continuare prioritatea noastră în modul în care vom activa. Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, să înțeleagă că s-a încheiat campania electorală și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții”, a scris democratul.

Potrivit lui Gamurari, PDM consideră că partidele parlamentare au obligația de a se ocupa cu maximă prioritate și implicare de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii. „Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real și constructiv, este nevoie de maturitate politică. Pentru asta trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărțirea de funcții”, a mai scris Gamurari.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...